22 sep. 2014

GRYAAB - Cykelvänligaste arbetsplatsen i Göteborg!

GRYAAB, Chalmers tekniska högskola, CPAC Systems AB

Lördagen den 20 september utsågs GRYAAB till den “cykelvänligaste arbetsplatsen” i HELA Göteborg av Göteborgs Stads Trafikkontor. Priset delades ut av Johan Nyhus (S), ordförande i trafiknämnden i samband med att Trafikkontoret hade flera aktiviteter i Bältesspännarparken under Europeiska trafikantveckan.

I konkurrens med hundratals andra företag tog man hem segern i trafikkontorets tävling Göteborgs “cykelvänligaste arbetsplats”. en tävling som var öppen för alla företag med minst tio anställda.

En enad jury utsåg GRYAAB till vinnare med motiveringen: “Stark och heltäckande cykelsatsning som toppas av en aktiv cykelgrupp och ett tydligt fokus.”

”Cykelgruppen” som nämns i motiveringen är en fyra personer stark och kreativ grupp som tagit fram det ena förslaget efter det andra på hur Gryaabs personal kan stimuleras att i allt större utsträckning låta bilen stå och istället välja mer miljövänliga sätt att ta sig till jobbet.

– Vi anordnade bland annat en egen utmaning i våras där man lagvis fick poäng om man tog sig till jobbet utan bil. Vi har även ordnat så att man, om man vill, får en gratis reflexväst av företaget att ha när man cyklar, säger Gustaf Ernst, processingenjör och medlem i cykelgruppen på Gryaab.

Förutom Årets cykelvänligaste arbetsplats korades även Årets cykelidé och Årets rookie.

Priset för årets bästa cykelidé 2014 gick till Chalmers tekniska högskola med motiveringen: “En vidareutveckling av trenden av elcyklar som kopplar ihop cykling, innovation och praktiskt användande. Chalmers planerar att komplettera sin befintliga elbilspool med elcykelpool. Som väderskydd vill de bygga ett tak med solceller. Taket ska producera lika mycket eller mer energi som det går åt för att lada elcyklarna och elbilarna. Anläggningen ska kunna utrustas med ett antal mätare som gör det lätt att läsa av producerad och använd mängd el. Denna data kan användas för olika räkneuppgifter och projekt för våra studenter. Elcykelpoolen skall vara tillgänglig för alla studenter och anställda.”

Priset Årets rookie 2014 gick till CPAC Systems AB med motiveringen: “Stark nykomling med imponerande stor andel av personalen som cyklar i kombination med entusiastiska cykelambassadörer.”

Syftet med tävlingen är att uppmuntra fler arbetsgivare att göra det lätt för medarbetarna att ta cykeln till jobbet.

I år deltog 151 arbetsplatser med tillsammans mer än 50 000 medarbetare. Cykelvänlig arbetsplats startade 2013 och årets omgång har pågått sedan februari.

Övriga deltagande arbetsplatser får en utmärkelse med en till tre stjärnor enligt en särskild certifiering beroende på hur cykelvänliga de är.

Källa: goteborg.se, cykelvanlig.se, instagram.com, vartgoteborg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar