11 sep. 2012

Elcykel är ett bra alternativ

Många som har en bra bit till jobbet drar sig säkert för cykla, även om de skulle vilja, men med tanke på den möda det kan innebära. Det kanske inte heller är så kul att vara svettig när man kommer fram. Med elcykel kan du susa fram i lagom takt för att hinna njuta av vyerna? Få frisk luft. Och bidra till frisk luft i naturen! Kanske vila i uppförsbackarna, och spurta nerför. Välja själv. Fundera på vad du ska göra för pengarna du sparar.

En elassisterad cykel, eller rätt och slätt en elcykel, är en cykel försedd med en elmotor. Med hjälp av motorn blir cyklandet enklare och lättare. Cykeln går dock inte av sig själv, utan elmotorn kopplas in när trycket på tramporna ökar på elcyklar. När farten överskrider 25 km/h (16 mph) kopplas elassistansen från. Elcykeln passar utomordentligt bra för cykelpendling till jobbet eller för längre resor; på en elcykel har du alltid medvind, även i motvind och uppförsbackar.

De första elcyklarna, som lanserades för snart tio år sedan var utrustade med tunga, otympliga blybatterier. I praktiken begränsades marknaden till nyfikna cykelfantaster med starkt teknikintresse. I dag är det litiumbatterier som gäller och ofta en aluminiumram. En elcykel är i dag inte nämnvärt mycket tyngre än en vanlig cykel.

Det som för tio år sedan inte var tillgängligt alls som ett transportmedel upplever nu en högkonjunktur i europa. Nu öppnar elcyklar helt nya möjligheter för sina användare. Det blir en ökande utspridning av elcyklar och fördelarna blir tydligare. Att ställa ifrån sig sin bensindrivna bil är ett effektivt och enkelt sätt att minska koldioxidutsläppen och leva grönare. Dessutom är det mer ekonomiskt.

I Holland har det under de senaste åren sålts flera hundra tusen elcyklar. Runt var sjätte såld cykel i Holland är idag en elcykel och enligt branschens egen prognos kommer elcyklar att inom några år stå för närmare hälften av omsättningen på landets cykelmarknad.

I Tyskland är intresset också snabbt växande även om elcyklar inte är lika vanliga där. Närmare fem procent av alla sålda cyklar år 2009 i Tyskland var elcyklar. Men vetskapen om att försäljningen låg runt en procent fyra år tidigare visar en tydlig trend.

I Belgien talas det om en potential för elcyklar på 15–20 procent av den totala marknaden och i Frankrike ökar försäljningen också snabbt, även om det där rör sig om ganska små mängder i absoluta tal än så länge.

Förra året kom genombrottet i Danmark. Under 2011 sålde man där 90 000 elcyklar, utan att försäljningen av vanliga cyklar minskade. Av detta ser vi att det kommit en helt ny köpgrupp, nämligen bilister och andra pendlare som tröttnat på köer och kollektivtrafik.

- På en elcykel bidrar du bara med 6% av det koldioxidutsläpp en miljöbil orsakar.

I Göteborg skall det bli trängselskatt så det kanske kan vara ett alternativ att ha en elcykel.

Företag som enbart säljer elcyklar och konverteringskit i Sverige: Ecoride, Lifebike, BatBike, Biocycle, Nicebike, GoodWheel, Gaze, MyEco, Powabyke, Ecoproducts, Victoria, Kalkhoff, BBF BIKE, Promovec, Zet, Flyer och Smart.

Importörer av märken som enbart säljer elcyklar och konverteringskit: Marineproof, Cykelimport, Relektro, Wang-Andersson och Rull.se.

Företag som har elcyklar eller konverteringskit i sitt sortiment: Crescent, Giant, CUBE, Marvil, SCOTT, Cannondale, Specialized, FOCUS, TREK, Monark, Cargobike, Babboe, MONTY, Tunturi, Helkama, Batavus och Rose bikes.

Det finns även en Prislista på elcyklar som går att köpa i Sverige

Det finns fortfarande elcyklar av tveksam kvalitet på marknaden. Så det är viktigt att göra ett noggrant val.

Tänk på att andra länder så finns det andra krav på vad en elcykel är. I Sverige går vi efter EU standarden EN 15194.

Enligt EU standarden EN 15194 gäller att en cykel med elassistans räknas som cykel om den är konstruerad på följande sätt:

 • Elmotorn kopplas in när trycket på tramporna ökar, till exempel för att göra det lättare att trampa i uppförsbackar och i stark motvind.
 • Motorn får endast förstärka kraften från tramporna och får inte ge något krafttillskott vid hastigheter över 25 km/tim
 • Motorns nettoeffekt får vara högst 250 watt.

Om en cykel med elassistans avviker från dessa krav kommer fordonet inte längre anses vara cykel, utan kommer tillhöra något annat fordonsslag med andra krav och förutsättningar för att få brukas i trafik. Enligt transportstyrelsen.

Enligt de svenska reglerna får motorn ge högst 250W. För att få en uppfattning om hur mycket det är: En typisk cyklist har en effekt på omkring 150W, vilket är en femtedels hästkraft. (Om du vill veta hur stor effekt du själv kan generera så kan du testa en modern träningscykel, de visar ofta exakt hur många Watt du genererar.) En vältränad cyklist kan ge 350W i tio minuter och upp till 600W i några sekunder, men kontinuerligt rör det sig om 100-200W.  

Det finns två huvudtyper av sensorer, fartsensor och kraftsensor som känner av hur mycket man trampar.

Fartsensor (rotationssensor): På många elcyklar finns det en fartsensor som känner av hur fort tramporna snurrar. Det elektroniska systemet kan sedan låta motorn hjälpa till i proportion till hur fort tramporna snurrar. Detta är en billig teknisk lösning och är utrustat på i stort sett 100% av alla cyklar i Kina, då de ändå har ett gashantag att styra motorn med. Det finns även sensorer som känner av att man trampar, och startar då motorn som omedelbart driver upp cykeln till den hastighet man har ställt in på kontrollpanelen, till exempel 15-20-25 km/tim. I praktiken kan man alltså sakta röra runt pedalerna och ändå få cykeln att gå i 25 km/tim.

Kraftsensor (torquesensor): Detta är en sensor som känner av hur hårt man trampar, alltså hur mycket kraft (vridmoment) man lägger på varje tramp. Det elektroniska systemet styr motorn i proportion till denna kraft.

Fördelen som brukar nämnas med kraftsensorn är:

 • Du får maximal kraft när du som bäst behöver den. Med fart sensor i uppförsbacke går tramporna långsammare och du får proportionellt mindre kraft ju långsammare det går. För att få mer kraft måste du växla ned, därför att då går tramporna snabbare. Med kraftsensor känner systemet av hur hårt du trampar och det spelar ingen roll om du trampar långsamt.
 • Eftersom du alltid får kraft beroende på hur hårt du trampar (när du behöver kraft) så känns en sådan cykel mer bekväm och följsam. (Detta kan dock vara individuellt.)

En nackdel med kraftsensorn kan vara att man upplever att man måste anstränga sig mer om man växlar ned, eftersom kraften på tramporna då minskar.

För dig som inte vill trampa finns elmopeder

Elmopeder finns i två klasser, för hastigheter upp till 25 km/h respektive 45 km/h. Den mindre får du köra utan körkort på samma sätt som en vanlig cykel, alltså även på cykelbanor. Den större får bara köras på körbanor och är klassad som EU-moped kl. 2, kräver körkort, ska registreras och ha trafikförsäkring.

Det jag skriver om olika märken är hämtat från deras hemsida. Jag har tyvärr inte cyklat på någon av elcyklarna.

Företag som enbart säljer elcyklar och konverteringskit

Ecoride

Summit

En EcoRide-elcykel kännetecknas av stilren och klassisk design samtidigt som den kan ta dig till jobbet i många år, dag ut och dag in, i ur och i skur. EcoRides komponenter är väl valda för att passa vårt nordiska klimat och våra vanor. Med bland annat rostfria aluminiumskruvar, Shimanoväxlar, punkteringsskyddade däck, LED-belysning och en ram i lätt aluminium kan vi erbjuda ett antal slitstarka, robusta och väldigt bekväma modeller som passar de flesta människors behov och plånböcker.

Våra elcyklars komponenter produceras i Japan och Taiwan medan slutmonteringen av elcyklarna sker i Kina. Du hittar bland annat originaldelar från Shimano, Zoom och Tektro på våra elcyklar. Då vi regelbundet närvarar vid produktionen kan vi förutom att säkerställa högsta kvalité av våra produkter även vara med och påverka utvecklingsarbetet. Vi strävar ständigt efter att förbättra våra elcyklar och utnyttja nya tekniker.

Säljer elcyklar av det egna varumärket EcoRide. Erbjuder även konverteringskitet EasyEco TM för framhjul 20, 26 & 28 tum.

Säljer elcyklar av eget märke.

youtube.com - Ecoride

Svenska återförsljare : EcoRide Göteborg, EcoRide Malmö, EcoRide Stockholm, Mellanströms Motor & Däck – Arvidsjaur, Pelles shop & verkstad – Borlänge, Din Cykel – Borås, Bromma elcykel – Bromma, Solens Cykelbutik – Båstad, Cykelstationen AB – Eslöv, Hertings cykel – Falkenberg, Levin & Nilsson – Halmstad, Bengtssons Cykelaffär – Helsingborg, Mohlins cykel – Hässleholm, Haralds Cykel & Reparation – Jönköping, Cykelmartin – Karlshamn, EU-Moppen & MC – Karlskrona, Karlstad Cykel & Sportcenter – Karlstad, Mohlins cykel – Kristianstad, Stefans Skog & Fritid – Lindesberg, Haga Cykel – Linköping, Haga cykel – Norrköping, Haga cykel – Nyköping, Helges Cykel – Skövde, Söders Cykel – Stockholm, Team Sportia Strömsund – Strömsund, Mohlins cykel – Sölvesborg, Mickes Cykel & Motor – Tandbyn, Pool & Trädgård – Uddevalla, Eriksberg cykel – Uppsala, Motorsport AB – Vimmerby, Löfqvist Cykel o. Motor – Visby, Bike repair – Västerås, Cykel & Fritidscenter – Växjö, Färjestadens cykelaffär – Öland, Norra Cykel & Motor – Örebro, Söder sport - Östersund

Lifebike

Lifebike Classic 7 växlar

Lifebike lanserades för att få fler att cykla i Sverige. Lifebike är en cykel med en elmotor som underlättar cyklingen när det är som jobbigast. Med Lifebike tar du dig dit du vill utan större ansträngning. Pedalerna måste vara i rörelse för att eldriften ska aktiveras. Man trampar helt enkelt utan motstånd. Det kan inte bli enklare eller mer miljövänligt!

Lifebike utvecklades av ett dotterbolag till TV4 i samarbete med ett flertal partners och målet var att skapa Sveriges starkaste varumärke för elcyklar. För att uppnå detta genomfördes riksomfattande TV-reklamsatsningar under flera års tid. Svenska folket fick information om hur elcyklar fungerar och reklambudskapet var att "Lifebike är framtidens varumärke för elcyklar".

Lifebike är idag Sveriges mest kända elcykelvarumärke och ägs av företaget MiPeCorp AB som har många års erfarenhet av elcyklar och säljer cyklar i flera länder i Europa.

Lifebike designas i Sverige och vi använder endast kvalitetskomponenter från kända leverantörer.

Säljer elcyklar av eget märke.

youtube.com - Lifebike

Svenska återförsljare : BikeVillage – Stockholm, Bromma Elcykel – Stockholm, Cykelstaden Stockholm, Cykelkedjan Stockholm, Cykel Björk – Stockholm, Cykloteket Norrtull – Stockholm, Cykloteket Västberga – Stockholm, Harrys cykel och motor – Stockholm, Järfälla Cykel och Motor – Stockholm, Roslings Cykel och Sport – Stockholm, Söders Cykel – Stockholm, Tyresö Allservice – Stockholm, Länna Sport – Stockholm, Eu-moppen och MC – Lyckeby, Löfqvist Cykel och Motor – Visby, Visby Hyrcykel, Hemse Sport – Visby, Erlands Cykel och Sport – Varberg, Jonnes Cykel och Motorverkstad – Laholm, Levin och Nilsson – Halmstad, Olssons Cykel och Motor – Falkenberg, Cykelshopen – Piteå, Norrvalla MotorCenter – Ystad, Bengtssons Cykelaffär – Helsingborg, Fredriksdahls Cykelaffär – Helsingborg, Bike Pro – Malmö, Caroli Cykel – Malmö, Cykelcenter i Eskilstuna, Haga Cykel Nyköping, Jack Holmer Cykelspecialisten – Nyköping, Östhammar Cykel och Sport, Cykloteket Västerås, JMC – Vadstena, Johans Cykel – Linköping, Bertil Anderssons Cykel och Motor – Linköping, Haga Cykel Linköping, Haga Cykel Norrköping, Karlskoga Cykel och Motor

BatBike

2800 karbonitgrå

Erbjuder cyklar av eget märke med fokus på design och kvalitet. Modellprogrammet omfattar standardcyklar med navväxlar och fotbroms i flera versioner men även sportiga citybike cyklar med utanpåliggande växlar och skivbromsar.

De flesta modellerna har (i motsats till de flesta andra elcyklar) kraftsensor istället för fartsensor på pedalerna, de känner alltså av hur hårt man trampar, inte hur snabbt.

Cyklarna säljs via ett återförsäljarnätverk och BatBikes egna shop i Sävedalen utanför Göteborg eller deras webbplats.

Säljer elcyklar av eget märke.

youtube.com - BatBike

Svenska återförsljare : BatBike Shop – Partille
, Arvids Sport – Kristinehamn, Bilcentrum – Mariestad, Bjesse cykeluthyrning – Ven, Bromma Elcykel – Bromma, Färjestadens Cykel – Färjestaden, Jiro cykel AB – Älmhult, Karlstad Cykel & Sportcenter AB – Karlstad, KG Nilsson Immeln – Immeln, Norra Cykel & Motor – Örebro, Sportson – Barkarby, Sportson – Danderyd, Sportson – Järnbrott, Sportson – Linköping, Stampens Cykelaffär – Alingsås, Söders Cykel - Stockholm

Biocycle

Viko

BioCycle står för ett miljömässigt sätt att ta sig fram på. Våra cyklar drivs av så kallad hybriddrift antingen den mänskliga muskelkraften eller kraften från Lithium batteriet. Vilken källa du än väljer så färdas du fram miljövänligt och skönt. BioCycle elcyklar är utrustade med Shimano växlar och APSE bromssystem.

BioCycle är ett varumärke från World Wide Wheel BLE AB

Säljer elcyklar av eget märke.

Svenska återförsljare : Biocycle.se

Nicebike

Nicebike New York

All import av produkter sker direkt från tillverkaren, vilket gör att vi kan hålla kostnaderna till ett minimum. Vi har sedan länge ett kvalitets- och servicetänk som gett oss ett mycket gott rykte bland våra tidigare kunder. Dessutom jobbar vi kontinuerligt direkt med våra tillverkare för att förbättra våra produkter.

Säljer elcyklar av eget märke med motor utanför naven.

Svenska återförsljare : webshop Vill du komma och titta på elcyklarna innan du bestämmer dig finns vi på Mätslingan 16 i Täby. Söker återförsäljare i Sverige.

GoodWheel

Elcykel GW 250 Herr

Minst ett eldrivet fordon i varje hushåll inom fem år, det är vår vision. Vi brinner för eldriften, och vill verka för ett långsiktigt hållbart transportsystem. Därför utvecklar vi även laddningsstationer. Här intill ser du laddstationen på vårt lager, som drivs av sol och vind – det logiska sättet att ladda sin elcykel eller elmoppe.

Företaget startades av Ulf Andersson, som vid otaliga resor till Kina har letat fram elcyklar och elmopeder som håller en tillräckligt god kvalitet. Efterhand har han också finslipat producenternas kvalitetskänsla, och genomfört ett antal förbättringar för att möta den nordiska marknadens krav.

Vi arbetar direkt med producenterna i Kina och är MYCKET noga med att säkerställa kvalitet i såväl produkterna som vår service mot dig som kund.

Säljer elcyklar av eget märke.

youtube.com - GoodWheel

Svenska återförsljare : Webshop, Sporthyra – kungälv, Caroli Cykel – Malmö, Vallberga Lantmän

Gaze

 

Gaze-Bike

Säljer elcyklar av eget märke.

youtube.com - Gaze-Bike

Svenska återförsljare :

MyEco

E-City 2012

Vi på MyEco vill hjälpa dig att göra ytterligare ett bra miljöval genom att erbjuda ett miljövänligt fordon som kan ersätta inte minst bensindrivna scootrar utan också bilen vid kortare körsträckor. På så sätt kan du även bli klimatsmart vad gäller dina dagliga transporter.

Säljer en elcykel och ett konverteringskit av eget märke

youtube.com - MyEco

Svenska återförsljare : Webshop, Solens Cykelbutik, DeGaVi – Lund, DeGaVi – Kristianstad, Cykelhandlaren i Lödde, söker fler återförsäljare

Powabyke

24 växlad X-24 Powabyke

POWABYKE presenterar stolt X-byke som är resultatet av den främsta utvecklingen inom elcyklar. X-byke serien underlättar din vardag och tar dig enkelt långa avstånd på ett miljövänligt sätt.

Säljer elcyklar av eget märke.

youtube.com - Powabyke

Svenska återförsljare : webshop

Ecoproducts

Comfort elcykel

Välkommen på en provtur i Kungälv eller hos någon återförsäljare.

Säljer elcyklar och elskotrar av eget märke som heter Avance.

Svenska återförsljare : Mekonomen Åmål, Gränsbygdens Köpcentrum AB, Solenergiteknikern, Bengtssons Cykelaffär & Verkstad, Torslanda Cykel, Tillbehörsbutiken, Skene Järn AB, BR Service Marin & Fritid, Mürbecks Cykel & Hockey, Takon AB, Lundgrens Försäljning AB, Bromma Elcykel, Wheels4fun, L-O cykelsport, Campia AB

Victoria

Mondeville Nu Vinci

Elcyklar från Victoria. 125 års jubileum för cykeltillverkning 2012. Ja, du läste rätt. Victoria som cykelmärke startade redan 1886 i Nürnberg, Tyskland. Vårt nya ledmotiv är "Levande Energi" och vi vet att framtidens cyklar är elcyklar och därför har vi lanserat e-Victoria.

e-Victoria har expanderats till Österrike, Belgien, Luxemburg, Holland och nu i Norden med början i Sverige.

Har en mängd olika modeller med olika sorters eldrivning och elektronik från Panasonic, Bosch, Tranz X, Panterra. Våra cyklar har CE-märkning.

Säljer elcyklar av eget märke.

youtube.com - Victoria

Svenska återförsljare : webshop, Cykelkliniken – Malmö, Väldigt nystartade i Sverige och söker återförsäljare i Sverige.

Kalkhoff

 

Endeavour
BS 10 10-G

I över 90 år Kalkhoff har producerat kvalitet cyklar på sin ursprungliga anläggningen i Cloppenburg. Samtidigt som våra ingenjörer, chefer och produktnamn är alltid på jakt efter nya idéer.

Det är denna kombination av traditionella värderingar och modern teknik som ger oss möjlighet att erbjuda alla en perfekt Kalkhoff cykel. Idag Kalkhoff fortfarande övertygad på tillverkning sina produkter i Tyskland och gör det som en fråga om politik. Av denna anledning "Made in Germany" kvalitetsmärkning på våra cyklar är mycket mer än bara en försäljning tagg - det är en övertygelse företaget lever av.

Kalkhoff är en av de ledande leverantörerna av elcyklar.

youtube.com - Kalkhoff

Svenska återförsljare : evaldsmtb, TCMcykel, Dalacykel – inte på lagret

BBF BIKE

BBF E-Bikes 28" ALICANTE Ansmann Herren 27-Gang

BBF Bike GmbH bildades i juni 1992 genom en sammanslagning av de två grossistföretag "Mietzner Berlin West" och "East Berlin VEB IFA". Sedan dess har grossistföretaget utvecklats kontinuerligt till en stark handelspartner med ett omfattande delar program och flera märken cykel och försäljning i Tyskland.

BBF bike har varit en pålitlig partner för cykelhandlare i Berlin under 20 år. Under varumärket BBF bike erbjuder de ett komplett utbud av cyklar: Moderna elektriska cyklar, hållbara trekkingcyklar, individuell stadsbil, funktionella sport touring hjul.

BBF Bike producera även egna cyklar.

Svenska återförsljare : Cykelkliniken – Malmö,

Promovec

Rush

Pro-Movec A / S är ett danskt företag som är specialiserat på att designa, utveckla, producera och distribuera elektriska cyklar, och genom hans ständiga arbete inom området har utvecklats till ett företag med internationell verksamhet .

En av vår kärnverksamhet är utvecklingsavdelningen som arbetar kontinuerligt för att optimera befintliga lösningar och hitta nya sätt att förbättra och utveckla elektrisk cykel ett attraktivt alternativ till bil, moped, andra cyklar, etc.

Eftersom det skandinaviska klimatet ställer stora krav på elektriska cyklar robusthet och tillförlitlighet gör vår testavdelning testar regelbundet på sådana komponenterna i det elektriska systemet. Detta bidrar till att säkerställa produkter av hög kvalitet.

youtube.com - Promovec

Svenska återförsljare : Bjöörns Cykel, Åkes Sportservice, Carolicykel, erlan.se, Söders Cykel, RONNYS CYKEL MOPED SERVICE, Motoro AB, Thomas Sund Bil, Din Cykel, Motor4U, Cykelkällan, Varuhuset Rönneshytta, Cykelkedjan Stockholm, Henrikssons Cykel & Sport, Mickes Motor, Bike Brothers, Såma

Zet

Zet Light

ZETs företagsidé är att utveckla och marknadsföra driftsäkra elfordon såsom elcyklar, elcykel kit och elmopeder med hög kvalitet och med bra formgivning i nära samarbete med våra leverantörer.

Vi tycker inte att man ska behöva göra avkall på utseendet på sitt fordon bara för att man gör ett aktivt ställningstagande i miljö och klimatfrågor. Därför är tillförlitlighet och nyskapande teknologi i kombination med en stilren design utmärkande för ZETs produkter. Vi förser våra elcyklar, elcykel kit och elmopeder med de miljövänligare lithium-jonbatterier som har hög kapacitet.

Zet´s elcyklar är byggda på olika modeller av Sportsons kända märke Apollo.

Säljer konverteringskit, elcyklar och elmopeder.

youtube.com - Zet

Svenska återförsljare : Webshop, www.sportson.se

Flyer

Cargo

Den ursprungliga schweiziska elektrisk cykel FLYER är i 11 olika modellserier, oavsett om dina resor, gymmet eller den dagliga pendlingen.

youtube.com - Flyer

Svenska återförsljare : Jary

Smart

Smart ebike

Smart ebike är det allra senaste tillkostet i produktionsfamiljen smart och finns hos den lokala smart-försäljaren.

youtube.com - Smart

Svenska återförsljare :

Riese und Müller

Load hybrid (Bosch)

Det hela började med en bra idé och den hessiska innovationspris 1993.

Fullständig fjädring och elektriska stöd: Det är den perfekta symbiosen. e-cyklar är sedan de infördes en unikt framgångssaga. Varje hjul har gjorts i relevanta tester överlägsna resultat, får rekommendationer eller särskilda utmärkelser.

youtube.com - Riese & Müller

Svenska återförsljare : Dalacykel – inte på lagret

Importerar märken som enbart säljer elcyklar och konverteringskit

Marineproof

Mobiky 12 Youri

Marineproof är Svensk och Finsk agent för MOBIKY hopfällbar cykel. Vi söker etablerade cykelhandlare samt båtdetaljister för återförsäljning. Vid intresse, tag kontakt med oss.

Mobiky Genius cykeln är utvecklad för flexibel transport i stadsmiljö. Den går utmärkt att ta med sig på tunnelbanan, i båten eller husvagnen och passar lika bra för barn som för vuxna. Mobiky Genius transporteras ihopvikt rullande på hjulen eller bärs i cykelns handtag.

Franska Mobiky har fått pris för sin design, den så kallade Red Dot-utmärkelsen. Företaget har två vikbara cyklar som kan intressera oss campare.

Importerar en hopfällbar cykel Mobiky som kan fås både som vanlig cykel och som elcykel.

youtube.com - Mobiky

Svenska återförsljare : Webshop, Cykelbjörks efterträdare, Bike masters, Söder cykel, Limhamns- skeppshandel

Cykelimport

Envimove Hopfällbar elcykel

Inom företaget finns en stor samlad erfarenhet av import och handel med varor från Asien, och även av avancerad produktion.

Vår produktutveckling har många års erfarenhet från industriell produktutveckling och arbetar med leverantörer från hela världen. Vi är en del av Sandev AB.

Vi har nu haft vår första eldrivna cykel Envimove på marknaden under snart 3 år och har under den tiden utvecklat relationerna med våra leverantörer i Kina. Produkterna håller hög kvalitet vilket bekräftas av att vi inte har haft några reklamationer.

Envimove är en ny, hopfällbar elcykel med inbyggd motor. Motorn hjälper dig att cykla utan ansträngning. Med Envimove blir varje cykeltur en behaglig upplevelse. Den är smidig att fälla ihop och ta med i husvagnen, husbilen eller båten, så att du har den nära till hands när du behöver den.

Importerar en hopfällbar elcykel av märket Envimove® .

Svenska återförsljare : Compact Living Butiken, Gardenlink

Relektro

Fast4ward Peak

Relektro grundades för att kunna erbjuda den nordiska marknaden högkvalitativa elfordon inom premiumsegmentet och tillbehör som är representativa för användaren. Vi representerar i dagsläget Hero Eco med varumärkena A2B, elcyklar under 2012. Försäljningen sker till företag och i ett återförsäljarnät som ständigt utökas.

Importerar en hopfällbar elcykel av märket Hero Eco

youtube.com - Hero Eco

Svenska återförsljare :

Wang-Andersson

Elcykel L7B - Dam

Väljer noga ut produkter med tanke på kvalitet, funktionalitet och prisvärdhet. Vi kontrollerar själva kvalitén på plats i Kina och vi har ett mycket bra samarbete med våra leverantörer.
Vi direktimporterar utan mellanhänder och ansvarar för hela transportkedjan.

Säljer tre modeller av elcyklar.

Svenska återförsljare :

Rull.se

El-cykel 7vxl Dam - DELUXE - VINRÖD

Via Rull.se kan du köpa el-scootrar och andra roliga produkter till mycket konkurrenskraftiga priser. Detta genom att importen sker direkt från tillverkaren i Kina och inga mellanhänder har släppts in i kedjan mellan tillverkare och säljare.

Webbutiken Rull.se har funnits sedan 2005. Vi är således de som funnits längst på den svenska marknaden. Vi är ensamma om att tillhandahålla ett komplett reservdelssortiment till alla våra produkter. Detta hoppas vi ska vara en trygghet för våra kunder.

RULL.se erbjuder ett komplett sortiment av eldrivna fordon, el-cyklar och ombyggnadskit till elcykel. Ombyggnadskit finns från 250w ända upp till 1000w!

Importerar elcyklar och elskotrar direkt från tillverkaren i Kina

Svenska Webshop

Företag som har elcyklar eller konverteringskit i sitt sortiment

Crescent

Crescent 973 EL-Cykel

Vår elcykel är utrustad med modern hybridteknik. Du trampar som vanligt, men får hjälp av elmotorn när det behövs. Cykeln känner av precis hur mycket du tar i - och tillskottet blir lika stort. Batteriet har en räckvidd på 30-50 km, beroende på hur kuperad vägen är. Lätthanterlig display med 3 olika val. Man kan välja hjälp upp till 15 km/h, 20 km/h eller 24 km/h.

Har en elcykelmodell av eget märke.

Svenska återförsljare :

Giant

Escape

Säljer fyra elcykelmodeller av eget märke.

youtube.com - Giant

Svenska återförsljare :

CUBE

 

EPO 45 Reaction Pro 29

Säljer elcykelmodeller av eget märke.

youtube.com - CUBE

Svenska återförsljare :

Marvil

 

E-motion Comfort Herr 7-V Vit/svart 36V

Säljer elcykelmodeller av eget märke marvil e-motion.

Svenska återförsljare :

SCOTT

SCOTT E-Sportster 10 Men Cykel

Säljer elcykelmodeller av eget märke.

youtube.com - Scott

Svenska återförsljare : Sportson, Sportspec och Cykelhuset

Cannondale

Cannondale E-Series

Säljer elcykelmodeller av eget märke Cannondale E-Series.

youtube.com - Cannondale

Svenska återförsljare :

Specialized

Tubo Specialized

Lisa Nordén testar en Specialized TURBO e-bike

Säljer elcykelmodeller av eget märke Tubo Specialized.

youtube.com - Specialized

Svenska återförsljare : CYKELSPECIALISTEN STOCKHOLM

FOCUS

Jarifa Offroad

Säljer elcykelmodeller av eget märke.

youtube.com - FOCUS

Svenska återförsljare :

TREK

T80+

Säljer elcykelmodeller av eget märke.

Svenska återförsljare :

Monark

ECO 1430

Elcykel med unisexram i aluminium. Kraftfull Panasonic elmotor med pedalassistans för snabb och komfortabel cykling. Li-ion batteri på 12 Ah för snabb uppladdning och lång räckvidd.

Tvåhjuling med unisexram och pedalassisterad elmotor av Panasonic:s märke. 26" 559 hjul.

Säljer elcykelmodeller av eget märke.

Svenska återförsljare :

Cargobike

Cargobike Classic Electric

En Cargobike kan ersätta en andra bil i familjen, ett antal bussresor för ett dagis
eller vara ett alternativt transportsätt för ett företag som vill profilera sig för miljön.
Med en Cargobike bidrar du till en bättre miljö, du blir sundare och du sparar pengar!

Säljer lastcyklar av många slag, varav tre elcykelmodeller av Cargobike´s eget märke.

Svenska återförsljare : webshop, Cargobike Stockholm - Ekerö, Mohlins Cykel & Motor - Kristianstad, Eu - Moppen MC – Lyckeby, Tomassons Cykelverkstad – Eslöv, Fribergs Cykel – Trelleborg, Höllviken Cykel – Höllviken, Zet Butiken – Sollentuna, Mohlins Cykel & Motor – Hässleholm, CykelMekano – Landskrona, Roslins Cykel – Ystad, Jiro Cykel AB – Älmhult, Söderströms Cykel – Örnsköldsvik.

Babboe

Babboe City Eldriven

När några Holländska föräldrar upptäckte att de flesta lastcyklarna var av hög kvalitet men för dyra bestämde de sig för att utveckla Babboe. En cykel av hög kvalitet till ett väldigt bra pris. Vår filosofi ’av Föräldrar för Föräldrar’ finns i hela verksamheten. Vi lyssnar noga på alla mammor och pappor som cyklar på en Babboe Lastcykel. Vi letar efter möjligheter att konstant förbättra våra produkter. Vi utvecklar vårt sortiment i accessoarer och fortsätter att förnya cyklarna. Det var så Babboe El kom till.

Svenska återförsljare :

MONTY

 

Elcykel E-49 - Svart

Monty Bicycles grundades 1983 av Pere Pi, en driftig person med lång erfarenhet av motorcyklar: 9 gånger mästare i Spanien i tre specialiteter: motor-cross, rättegång, och hastighet. Detta i kombination med en omfattande kunskap som förvärvats under 25 år som teknisk designer på Montesa motorcyklar var basen för födelsen av ett prestigefyllt varumärke: Monty Bicycles. Monty började med att göra trialcyklar. Men efter det har man börjat göra andra cyklar och även elcyklar.

Svenska återförsljare : monty.se

Tunturi

 

Forte (1-växlad)

Det lönar sig att ordentligt sätta sig in i valet av cykel, eftersom ett bra köp betalar sig. Om du nu väljer en Tunturi som din cykel, kan du vara säker på att få en hållbar och säker cykel som du trampar på i åratal. Tunturi har en 90-årig historia av cyklar bakom sig, detta syns i såväl produktutveckling, tillverkningsmetoder som i den slutliga kvaliteten. Vi är stolta över våra cyklar och gör allt för att även du ska kunna vara stolt över din egen Tunturi. Vår kvalitet består av tre viktiga delområden:

Svenska återförsljare : Stockholm Bike Retailer & Design

Helkama

 

TE2800 8-V

Cykling är ett naturligt och trevligt sätt att ta sig från ett ställe till
ett annat - men visst kunde det vara lite lättare ibland? Det anser
åtminstone vi på Helkama och därför har vi tagit fram en enkel lösning.
Elassisterade cyklar gör det lättare att trampa, fortfarande lika
stilfullt och snyggt givetvis!

Svenska återförsljare :

Batavus

 

Genova E-Go Nexus 7

Batavus är cykeln specialisten från Nederländerna för alla typer av cyklar, inklusive den populära elektriska cykel.

Svenska återförsljare : Stockholm Bike Retailer & Design

Rose bikes

 

ROSE Xeon EL-3 Men

Följ med i utvecklingen med Rose! Våra elcyklar är mycket innovativa. De är utrustade med den senaste teknologin och stöder den individuella prestationen för varje cyklist. Den moderna ramkonstruktionen är kombinerad med en sportig geometri och är enormt styv. Våra elcyklar är lätta och de är utrustade med senaste teknologin från vår partner BionX. Det här garanterar obegränsad åkglädje. Våra elektriska cyklar är riktiga all-roundcyklar. Oberoende om du är på väg på en shoppingrunda eller har idrottsliga ambitioner – har vi en cykel för dig.

Säljer elcykelmodeller av eget märke.

Svenska återförsljare : Webshop

Länkar till Tester

Elcyklar som inte har någon återförsäljare i Sverige.

Elcykelmotorer som inte har någon återförsäljare i Sverige.

Länkar relaterade till elcyklar

Länkar till nyheter om elcyklar

Länkar till youtube

Skriv gärna någon kommentar:

7 kommentarer:

 1. Hej hej!

  Vill bara kommentera att Babboe lastcyklar eldriven finns också i Sverige och Norge. Besök gärna vår hemsida www.lastcykel.se eller kontakta oss för mer information.

  Tack!
  Bart Omlo
  Babboe

  SvaraRadera
 2. Tack Bart Omlo, nu är Babboe med på listan över "Företag som har elcyklar eller konverteringskit i sitt sortiment"

  SvaraRadera
 3. Mycket bra inlägg! Ser gärna prisinformation då jag söker en cykel med budget på 10k.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan söka vidare på "Prislista på elcyklar som går att köpa i Sverige" http://cykelpendlare.blogspot.se/2013/03/prislista-pa-elcyklar-som-gar-att-kopa.html

   Radera
 4. Great article - very informative, thanks.
  For details on the latest developments regarding UK - Euro bike law updates we have a useful article at our own website - https://www.juicybike.co.uk/uk-europe-ebike-law
  Recently the law in the UK has changed to become harmonised with EU Laws, though the UK still does not allow Speed Pedelecs.
  Juicy Bike are manufacturers using the best of Chinese and Taiwanese components combined with British Quality Control, having a long established role in the UK EBike market - now in our 8th year.

  SvaraRadera
 5. Kan man hyra elcycklar i Stockholm någonstans. Gärna i Upplands Bro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan hyra elcyklar hos http://www.bikesweden.se/ . Men du kan även försöka att hitta någon på https://www.spinlister.com/ dvs hos privatpersoner.

   Radera