10 jan. 2012

MalmöKlassikern

 

2012, är det premiär för Malmöklassikern, ett nytt motionsevenemang som vänder sig till alla. Genomför de tre stora motionsloppen i Malmö under samma år så får du både en snygg t-shirt och ett diplom som bevis på att du fullföljt MalmöKlassikern.
För de som ligger på topp 25% (i respektive kön) i samtliga lopp (oavsett vald sträcka) får man en speciell “Topp 25%”-tröja.

Skånes största löplopp. Man springer 10 km genom centrala Malmö.
Start och mål på Malmö IP. Lördagen den 16:e juni.
Läs mer om MalmöMilen.


Malmös nya öppet vatten-tävling. Start och mål vid Scaniaplatsen i Västra Hamnen.
Välj mellan att simma 1.000 och 2.000 meter. Lördagen den 21:a juli.
Läs mer om MalmöSimmet.


Malmös cykellopp, man kan välja mellan att cykla 75 km eller 120 km. Start och mål vid Hyllie IP.
Lördagen den 8:e september.
Läs mer om Malmö Velo Classic.

För att bli en MalmöKlassiker ska man genomföra MalmöMilen, MalmöSimmet och Malmö Velo Classic under samma år. Man kan välja vilken distans man vill - alla som går i mål på samtliga dessa tävlingar blir en MalmöKlassiker

Man behöver inte föranmäla sig till MalmöKlassikern det räcker att man deltar i loppen. När man anmäler sig till det avslutande loppet - Malmö Velo Classic vill dock gärna att man kryssar i att man är med i MalmöKlassikern och gärna fyller i sina tidigare OCR-nummer. Då blir det enkelt för oss att ta fram tröjor och tider i förväg. Detta går även att lösa i efterhand, men blir så mycket enklare om man anmäler direkt via Malmö Velo Classic.

Topp25%
De som kommer på övre kvartilen (topp 25%) i varje deltävling för sitt kön kommer att belönas med en speciell tröja och speciellt diplom. Det är topp 25% som räknas oavsett vilken sträcka man väljer på sim och cykling. Det är värt att kämpa lite extra för att bli en Topp25%

2 kommentarer:

 1. Störigt att lägga det samma datum som vätternrundan, dock, plus att det känns lite som ett skamligt försök att dra nytta av "originalet"?

  Såg att också Göteborg lanserar sin egen klassiker i år... känns krystat, men allt som för folk att röra sig mer är positivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det är bra att lansera nya Klassiker bara folk börjar att röra på sig. Dom kan börja cykelpendla också.

   Radera