10 apr. 2014

Göteborgs Cykelfestival 2014

Kryssa för helgen 3-4 maj i almanackan för då är det cykel i Göteborg. Samma helg som Göteborgs Cykelfestival 2014 är nämligen Göteborgsgirot.

Göteborgs Cykelfestival 2014 handlar om Cykelparad, uppvisningar, föreläsningar – och mycket mer blir det på Sveriges äldsta och bästa Cykelfestival.

Nu har det kommit ett mer utförligt program som du kan läsa på program-2014. Vi vet att man får alla vara med om rullande upplevelser och inspiration på Frilagret vid Järntorget. Som vanligt är det ett fullmatat program under två dagar.

Caféet serverar rykande gott kaffe med bulle och ungdomarna får testa tricks och konster i en BMX-bana. I år visar BMX-cyklister vad de kan göra med sina hojar i en speciell bana. Eller varför inte trial-cykling både på ett och två hjul.

Bahadir “Badjo” Gungör berättar om hur BMX-cyklingen föddes.

Ass Savers avslöjar hur de marknadsför cykelprodukter på 2010-talet.

Författaren Bill Sund som har skrivit Backe upp och backe ner : svensk cykelsport och cykelhistoria i ett internationellt perspektiv berättar den fascinerande historien om cykelns historia och hur den kom till Sverige.

Tävlingscyklisten Åsa Erlandsson berättar om livet som kvinnlig idrottare och cyclocross-kulturen i Belgien.

Den norske byggaren av cykelramar, Truls Erik Johnsen, är en mästare. Och i år ställer han ut sina egenhändigt byggda Rough Stuff-cyklar på Cykelfestivalen. Missa inte hans skapelser.

Om ni vill ha en smygtitt på vad som väntas – kika på filmen från hans workshop i Hølen ifjol:

Rough Stuff Workshop 2013

Rambyggare som är på filmen:

Men redan nu: kryssa för helgen 3-4 maj i almanackan. Och det är Frilagret (vid Lagerhuset) som gäller.

Källa: http://festival.kometbicycles.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar