20 aug. 2012

Cyklar med lång pakethållare “longtail bicycle”

Longtail är en cykel med längre ram i änden av cykeln. Den förlängda baken underlättar användning som en godscykel jämfört med kortare cyklar. Longtail konceptet går sakta in på marknaden som en cykel i vardagen med ett verktyg för att transportera.

Longtail är kan bära en massa saker och tillåter dig att använda din cykel istället för att alltid använda din bil. Den viktigaste punkten med longtail är att de är lastcyklar.

1998 började det i USA när Ross Evans tröttnade på att surra fast lådor för att få med sig saker på cykeln. Istället för att skaffa en ordentlig transportcykel så utgick han från sin egen, vanliga cykel och sträckte lite på den. Tanken var att göra en transportcykel för folket. Ross och hans kompis Kipchoge Spencer startade företaget Xtracycle, och förlängningssatsen kallas FreeRadical.

När man har förlängt sin cykel med en FreeRadical så finns ett antal tillbehör som kan snäppas på. Wideloaders for att transportera skrymmande gods, fotsteg för passagerare, barnstol, hjälpmotor, cykelhållare, extra kraftigt fotstöd, med mera.

Nackdelen med att pressa cykelns uppgifter på det här sättet är att cykeln viftar på svansen. Det märker man även på vanliga cyklar om man t ex tar en passagerare på pakethållaren.

Den växande populariteten för Xtracycle inspirerade att Yuba Mundo lanserades för säsongen 2007. Likaså lanserades Kona Ute för säsongen 2008

Surly ombads av Xtracycle att bygga en komplett Xtracycle-kompatibel ramuppsättning, resultatet blev "Big Dummy" som införde säsongen 2008.

Det finns ett antal olika märken som säljer longtail: Xtracycle, Surly, Yuba, Kona, Fietsfabrik,Trek, Sun bicyc, RANS, Circe Cycles, El ciclo, Velonom Prana TP300 S, Madsen, Riese and Muller, 8Freight och Maderna.

Det finns även en Prislista på cyklar med lång pakethållare “longtail bicycle”.

Det jag skriver om olika märken är hämtat från deras hemsida. Jag har tyvärr inte cyklat på någon av cyklarna.

Xtracycle Free Radical

Den FreeRadical är en cykel förlängning som omvandlar en befintlig väg eller mountainbike till en lastcykel. Byggd av starkt och lätt Cromoly stål är FreeRadical en cykel, som är en föränderlig innovation som används som en lastcykel. FreeRadical är avsedd för cyklar med 26 "och 700C hjul storlek. 26 "hjul rekommenderas! 26" hjul ger dig större flexibilitet med FreeRadical och är i sig starkare än den större 700C standard. 700C hjul kommer att fungera, men kommer att begränsa dig till 35mm däck (i sällsynta fall upp till 38 mm), och du kommer att behöva en 700C Brake Adapter för att använda v-bromsar (linjär-pull bromsar). Skivbromsar kommer inte att kräva att adaptern. Kommer din cykel fungerar bra med de FreeRadical?

Wikipedia Xtracycle

youtube.com - Xtracycle

Recensioner/Tester:

Återförsäljare Sverige:www.likeabike.se, Göteborgs Kajakcenter AB

Xtracycle Radish

Radish är helt enkelt en Xtracycle till överkomliga priser, cykelkvalitet och lastkapacitet. Med bekväm geometri och en justerbar höjd sits, kan en stor familj använda cykeln. Cykeln är till för cyklister från 152 cm till 188 cm långa. Details

Wikipedia Xtracycle

youtube.com - Xtracycle

Recensioner/Tester:bikereviews.com

Återförsäljare Sverige:www.likeabike.se, Göteborgs Kajakcenter AB

Xtracycle EdgeRunners

Xtracycle nya EDGERUNNER lastcykel är inte lätt. I själva verket är det ganska tungt på en jättestor 30kg med tillbehör. Men den är i stånd att dra flera gånger sin egen vikt, trots vad siffrorna antyder.

Wikipedia Xtracycle

youtube.com – Xtracycle

Recensioner/Tester: bikeradar.com, electricbikereview.com

Återförsäljare Sverige:

Xtracycle Cargo Joe

Är en hopfällbar lastcykel. Det är mycket större än den genomsnittliga cykeln och även vikas tar en bra bit av golvytan. Men det gör det också möjligt för en säker som bekväm lastcykel som går att transportera i din bil, tidigare var det begränsat till din farfars lastbil.

Wikipedia Xtracycle

youtube.com – Xtracycle

Recensioner/Tester: momentummag.com

Återförsäljare Sverige:

Surly Big Dummy

The Big Dummy är avsedd för transport av gods. Liksom alla våra ramar, är den gjord av stål och den har fått massor av små sakerna som du har kommit att älska i en Surly, som godkännande för större däck och vanlig komponent dimensionering.
Den är byggd kring Xtracycle design plattform, vilket innebär att Xtracycle tillbehör kan läggas till beroende på vad du vill bära. Men att vara en dedikerad ett stycke ram i stället för ett tillägg till en befintlig cykel, det är mer tjock och motståndskraftig mot vridböjningar, och detta gör den resistent mot trötthet och misslyckande.
Den kan bära omkring 90kg av last. Lastens vikt och hur det är laddat, kommer att påverka hanteringen något.
Details

Wikipedia Surly

youtube.com - Surly big dummy

Recensioner/Tester:commutebybike.com

Återförsäljare Sverige:cyclecomponents.com

Yuba Mundo

Yuba Mundo är ett prisvärt och miljövänligt sätt att uppfylla dina lokala rörlighet behov:
• grön och frisk mobilitet till mataffären
• barnen transport till skolan, idrotten praktiken butiker
Cykelturer som en vanlig cykel och ger dig möjlighet att dra minst 6 stora påsar med livsmedel. Du kan sedan spara pengar, bevara resurser, förbli frisk, ändra din rörlighet, förvandla din värld (detta är vad det handlar om eller hur?) Den unika stålchassi gör Mundo cykeln unik för att ta ditt barn till platser: dagis, skola, fotboll.
Details

youtube.com - Yuba Mundo

Recensioner/Tester:

Återförsäljare Sverige:familjecyklar.se

Yuba Boda Boda

Yuba s Boda Boda Cargo Cruiser höjer verktyget cykla till en ny nivå av elegans och komfort. Den integrerade pakethållare och gör det lätt att plocka upp en vän eller lasta cykeln tungt. Gröna detaljer, såsom kork handtag och valfria fotsteg försäkra att den här cykeln kommer att vända huvudet när du snurrar runt i staden.
Bor du i lägenhet kommer att uppskatta att Boda Boda väger bara 16 kg.
Tillbehör gör det enkelt att konfigurera cykeln för att exakt matcha din livsstil.
egenskaper
• Bekväm: Boda Boda Cargo Cruiser rider som en europeisk ASFALTBLOMMA cykel - upprätt och avslappnad.
• Det låga övre röret gör det enkelt för människor i alla höjder att cykla, även när den är tyngd med last.
• Urban: Designad för stadsliv är denna cykel bekväma att plocka upp matvaror och passagerare, och ändå får dig att arbeta fräsch.
Details

youtube.com - Yuba Mundo

Recensioner/Tester:

Återförsäljare Sverige:familjecyklar.se

Kona Ute

Kona Ute har lång hjulbas Ute fortsätter att förändra människors liv över hela världen. Det självförsörjande, två hjul revolutionen är över oss och Ute gör sin del. I år har vi lagt till en smidig svets för att göra estetik ramen mer strömlinjeformad. Vi har lagt en intern headset med en överdimensionerad headtube att stelna upp cykelns front. Vi har också förstärkt upp downtube att öka sidostabilitet cykeln när den bär tunga, världens föränderliga laster. Details

Wikipedia Kona

youtube.com - Kona Ute

Recensioner/Tester:joe-bike.com

Återförsäljare Sverige:pedalogerna.com, cykellagret.se, sportspec.se

Fietsfabrik Pack Max Duo

 • Förlängd ram ger möjlighet att placera två barnstolar på pakethållaren
 • Kraftiga pakethållare
 • Trots stora belastningar är Pack Max Duo stabil och flexibel att cykla på
 • Äkta stadscykel
 • Bekväm körställning
 • Extra förstärkt ram, hjul och ekrar
 • Idealisk för barnsitsar
 • Finns i tre storlekar
 • Låg ramhöjd för enkel på/av stigning
 • Möjlighet till olika anpassning
 • Details

youtube.com - Fietsfabrik Pack Max Duo

Recensioner/Tester:commutebybike.com

Återförsäljare Sverige:defietsfabriek.se

Trek Transport

För dem som har bagage och är stolta över att ta med det. Transport expanderar vad som är möjligt med en cykel. Details

Wikipedia TREK

youtube.com - Trek Transport

Recensioner/Tester:

Återförsäljare Sverige:

Sun bicycles Atlas Cargo

Atlas Cargo ger en helt ny nivå av användbarhet till vår Atlas linje. En lång-hjulbas som kraftigt ökar gränserna för vad man kan dra med en cykel. Denna cykel kommer att bära nästan vad som helst du kan tänka dig plus några saker du inte har tänkt på ännu. Den bakre änden är konstruerad kring de ursprungliga tillbehör som Xtracycle har. Viktgränsen är 400 kg på cyklisten och godset.

Recensioner/Tester:joe-bike.com

Återförsäljare Sverige:-

RANS Hammertruck

youtube.com - RANS Hammertruck

Wikipedia Rans Designs

Recensioner/Tester:

Återförsäljare Sverige:jary.se

Circe Cycles Helios

För att fullborda vår design i korthet "transporterar familjer och bagage", Helios kan ta två barnstolar eller flera påsar. Det kan också ta vanliga korgar och har en passande monterat bagage system. Helios är en anmärkningsvärt mångsidig cykel.

youtube.com - Circe Cycles Helios

Recensioner/Tester:-

Återförsäljare Sverige:-

El ciclo Bici Bramante

Elektriska cyklar handgjorda i Italien med hög kvalitet elektriska komponenter. Vi har flera olika typer av cyklar: last cyklar och eBikes utility perfekt för den urbana transporter av gods, vintage och cyklar stad, cyklar cruiser, anpassade cyklar, tandem.

Recensioner/Tester:-

Återförsäljare Sverige:-

El ciclo Bici Mugnaia

Elektriska cyklar handgjorda i Italien med hög kvalitet elektriska komponenter. Vi har flera olika typer av cyklar: last cyklar och eBikes utility perfekt för den urbana transporter av gods, vintage och cyklar stad, cyklar cruiser, anpassade cyklar, tandem.

Recensioner/Tester:-

Återförsäljare Sverige:-

Madsen

Så om du använder din Madsen Cykla att släppa barnen av vid fotbollsträning, plocka upp dina matvaror från marknaden, eller plockar upp dina verktyg för ditt nästa projekt, hoppas vi att du blir förälskad i din nya Madsen cykel som vi har.

youtube.com - Madsen

Recensioner/Tester totcycle.com

Återförsäljare Sverige:-

Riese and Muller Blue Label Transporter

Du kan ta med två barn eller två lådor med läsk på bakdelen av en cykeln. Denna unika Transporter Riese und Müller har Bosch elektriska motorn. Vikten är på den bakre delen av cykeln.

Recensioner/Tester:-

Återförsäljare Sverige:-

8Freight - Standard Model

8Freight är avsedd för människor som behöver transportcykel. Det kommer att spara tid, pengar och stress ... eftersom flytta runt bör vara så enkelt som möjligt.

youtube.com – 8FREIGHT

Recensioner/Tester:

Återförsäljare Sverige:-

Maderna MSC truck

Det MCS Truck är en smidig och flexibel transport för en mängd olika områden. Det nedre läget av plattformen med en nyttolast på 150 kg. Markfrigången är fortfarande tillräckligt för svår terräng.

Wikipedia Rans Designs

Recensioner/Tester:

Återförsäljare Sverige:-

Länkar:

http://www.cargocycles.com.au/bikes/yuba-mundo-cargo-bike

http://www.ecoprofile.se/thread-828-Brukscyklarnas-aterkomst.html

http://www.metaefficient.com/bicycles/longtail-bikes-a-review-and-buying-guide.html

http://bikefriendlynorthshore.wordpress.com/2010/05/05/longtail-cargo-bikes/

http://www.bikeshophub.com/blogs/bike-trailer-blog/long-tail-bicycles/

http://ebikes.ca/store/store_stokemonkey.php

http://endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=3&t=32220

Big Dummy with Stokemonkey electric assist

TEDxBerkeley - Ross Evans - 04/03/10

Skriv gärna någon kommentar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar