13 sep. 2013

"The Swede with speed"! Alexandra Engen vann den totala världscupen i sprint

Efter dagens tredjeplats i sprint i norska Hafjell så kan Alexandra Engen titulera sig världscupsegrarinna 2013. Engen har haft en fantastisk säsong där hon bl.a. för andra året i rad blivit världsmästarinna i disciplinen sprint.

Enda hotet i världscupen var schweiziskan Kathrin Stirnemann. Efter en tuff semifinal dem emellan var Stirnemann chanslös i finalen och slutade sist efter att Engens kanonstart tagit knäcken på henne.

Jenny Rissveds vann överlägset sprint i Hafjell, som slutade trea i sprintcupen, var avslutningen efterlängtad. Hennes andra världscupseger fick fungera som revansch för VM, där hon kraschade ut redan i kvalet.

Sverige har tvåa av världens absolut främsta MTB-cyklister inom sprint-disciplinen. Både Alexandra Engen och Jenny Rissveds har dominerat och turats om att segra på stora tävlingar världen över. En förkylning stoppade världsmästaren Alexandra Engen från start i sprinten vid mountainbike-EM i Schweiz. Då klev Jenny Rissveds fram och fixade svenskt EM-guld ändå.

Matthias Wengelin kom på andra plats i herrtävlingen, hans första topplacering i sprintcupen.

Bland herrarna så vann österrikaren Daniel Federspiel cupen totalt med de båda svenskarna Matthias Wengelin och Axel Lindh på 13:e respektive 25:e plats.

Här kan ni se Alexandra Engen, Jenny rissveds och Matthias Wengelin final i repris  UCI XCE Hafjell: World Cup 2013 i repris.

Vill du se Alexandra Engen och Jenny Rissveds final så titta 1:20:00.

Vill du se Matthias Wengelin final så titta 1:33:30

SVT: Engen tog hem världscupen i sprint

Du vet väl att det finns en lång intervju med världsmästaren och världscupsegraren Alexandra Engen i senaste numret av Bicycling?

Länk: "The Swede with speed"! Alexandra! no.1 in the world!

Svenska Cykelförbundet borde passa på att göra reklam för MTB nu. Dags att köra en sprint-tävling i centrala Stockholm eller Göteborg.