28 maj 2013

Felrapportera cykelvägar med Cykelrapporten

Med Cykelrapporten kan du rapportera idéer och problem i din kommun.

Cykelfrämjandet har i samarbete med försäkringsbolaget Folksam och med utvecklingshjälp från cykelnationen Holland tagit fram mobilappen Cykelrapporten.

I år har även Trafikkontoret i Göteborg Stad släppt en egen iphone app “Cykelstaden” för bl.a felanmälan och den har även andra funktioner. Men Cykelrapporten skall fungera i hela Sverige och det gör inte “Cykelstaden”. Vilken som fungerar bäst får vi väll se efter hand.

Idén med Cykelrapporten är mycket enkel - när du upptäcker ett hinder eller får en idé om hur cykeltrafiken kan förbättras kan du med några få knapptryck märka ut detta. Du kan positionera, fotografera, kategorisera och göra en beskrivning.

Problemen skickar de direkt vidare till din kommun. Dina idéer behöver däremot få 10 röster för att skickas vidare till kommunen. Du kan också gå in och rösta på andras idéer.

Rapportera hinder, gropar, grus, glas, dumparkeringar, idiotbyggen, allmänt dålig planering... och containrar. Och gör det gärna med bild!

Vill man inte hålla på med appar och smartphones kan man reggistrera problemen på webben istället. Cykelrapporten.se

Men Cykelrapporten har skapats för att göra det enklare för cyklister och trafikanter att rapportera problem och potentiella förbättringar av trafikmiljön i hela Sverige. Alla kommuner har blivit informerade och mailen skickas till deras felanmälningsadresser. De som ansluter sig har möjligheten att få olika rapporter till specifika adresser, men samtliga kommuner får dem. Fördelen med Cykelrapporten är att du inte måste veta var kommungränsen går och att dina rapporter blir synliga.

Som registrerad användare är det möjligt att skapa rapporter vilka sedan automatiskt:

Publiceras i mobilapplikationen Cykelrapporten samt på hemsidan Cykelrapporten.se och därmed blir tillgänglig för allmänheten.

Skickas digitalt till berörd myndighet (kommunkontor) baserat på vilket geografiskt område rapporten åsyftar för vidare åtgärd.

Efter att en rapport är skickad blir den publik via mobilapplikationen Cykelrapporten eller via hemsidan Cykelrapporten.se under 90 dagar. Under dessa 90 dagar kan berörd myndighet komma att kontakta användaren för eventuellt kompletterande information eller för att ange att en viss åtgärd blivit vidtagen. I det senare fallet kan användaren bli ombedd att bekräfta att åtgärd verkligen har vidtagits.

Mobilapplikationen Cykelrapporten eller via hemsidan Cykelrapporten.se är inte avsedd för att hantera akuta ärenden.

hemsidan Cykelrapporten.se

Har du en smartphone? Ladda då ner appen för Android eller iPhone:

 

kontaktas info@cykelrapporten.se

Facebook - Cykelrapporten

twitter - Cykelrapporten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar