13 jan. 2019

Cykeln i överenskommelsen mellan S, C, MP och L

Här nedan har jag samlat vad som handlar om cykeln i den sakpolitisk överenskommelse som Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet de gröna ingått.

Här nedanför har jag samlat utdrag från den sakpolitisk överenskommelse som presenterades den 11 januari 2019.

23. Gör det möjligt att leva och bo på landsbygden. Bygg ut fler servicekontor i hela landet. Inga nya myndigheter ska lokaliseras i Stockholm under mandatperioden. Det ska vara betydligt enklare att bygga strandnära i landsbygdsområden. Strandskyddslagstiftningen behöver göras om i grunden genom en ökad differentiering. Denna ska på allvar ta hänsyn till att tillgång till sjöar och stränder varierar i landet, liksom befolkningstäthet och exploateringstryck. Det ska vara enklare att få bygga strandnära och skapas bättre förutsättningar för bostäder och näringsverksamhet främst för småföretagare, besöksnäring och gröna näringar i områden med lågt exploateringstryck. Det lokala inflytandet ska öka. Ett fortsatt starkt och, om behov finns, förstärkt strandskydd ska finnas för att värna obrutna strandlinjer, den allemansrättsliga tillgängligheten och miljön i områden som redan är starkt exploaterade (Utredning tillsätts sommaren 2019. Proposition hösten 2021. Ikraft 1 januari 2022).

Inför ett avståndsbaserat och färdmedelsoberoende reseavdrag (Utredning tillsatt. Dir. 2017:134). Utred ett slopat krav på bygglov för den som vill bygga ett kafé, ett ridhus eller liknande i anslutning till sin gård(Tillsätts 2020). En utredning om gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker ska genomföras. En förutsättning är att Systembolagets monopol säkras (Tillsätts 2020). Vägunderhållet, med särskilt fokus på bärighet och tjälsäkring, förstärks.

36. Barnvänliga och hållbara städer. Stadsmiljöavtalen utvecklas och effektiviseras för att bland annat främja alternativ till bil i städerna. Andelen som reser med cykel ska öka. Bilpooler ska stimuleras. Skatteregler ska underlätta för cykelpendling.

Källa: https://www.nyemissioner.se/uploaded/utkast-till-sakpolitisk-overenskommelse.pdf

3 kommentarer:

 1. Hello, its nice post on the topic of media print, we all be familiar with media is a enormous source of information.

  SvaraRadera
 2. This is a very good tip particularly to thosse fresh to
  the blogosphere. Brief but verdy accurate information… Appreciate your sharing this one.
  A must read article!

  SvaraRadera
 3. Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to look it over.
  I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking and will be tweeting this to my followers!

  Superb blog and superb design and style.

  SvaraRadera