27 feb. 2015

Nu rullar hyrcyklarna ut på stan igen

Den 1 mars rullar hyrcyklar ut på stan igen. Styr & Ställ är ett hyrcykelsystemet i Göteborg och nu går det bra att köpa ditt nya säsongkort. Är du befintlig kund så loggar du in på Mitt konto och är du ny cyklist så klickar du på knappen Hyr cykel.

Nya Styr & Ställ-stationer är planerade bland annat stationer vid Chalmers södra, Masthuggstorget, Värmlandsgatan–Tredje Långgatan och Värmlandsgatan/Masthamnsgatan.

Det pågår även ett arbete med att utvidga de hårdast belastade stationerna, för att så långt som möjligt undvika att våra cyklister ska behöva trampa runt och leta efter en ledig ställplats.

En tydlig trend från förra året är att antalet cykelresor med Styr & Ställ ökar snabbare än antalet användare, vilket betyder att de som lånar en cykel gör det allt oftare.

Ett säsongskort kostar endast 75 kr och säsongen är ända till 31 december!

Ett 3-dagarskort kostar 10 kr och går att använda omedelbart och kan köpas vid en stationsterminal med ett bank- eller kreditkort.

Vill du låna en cykel längre än en halvtimme letar du upp en station, ställer tillbaka cykeln och efter två minuter så kan en ny cykel hämtas ut.
Om du däremot inte gör detta kostar den andra halvtimmen 10 kronor, den tredje kostar 20 kronor och därefter kostar det 40 kronor per halvtimme.
Skälet till att 30-minutersregeln finns är för att så många som möjligt ska kunna använda cyklarna och det är därför cykelstationerna är utplacerade med högst 300 meters avstånd.
Karta över stationer.

Stationerna är placerade i närheten av hållplatser, större promenadstråk, torg och andra knutpunkter, vilket underlättar och uppmuntrar till cykeltransporter som ett miljövänligt alternativ till övriga transportmedel.

Styr & Ställ är tillgängligt sju dagar i veckan, 24 timmar om dygnet och ger möjlighet att uppleva staden och många aktiviteter.

Det finns en gratisapp AllBikesnow till din mobil. Där visas stationer, antal cyklar och lediga platser i realtid. http://www.allbikesnow.com/

Styr & Ställ startade i augusti 2010 och sköts av företaget JCDecaux. Cirka 1 000 cyklar ingår i hyrcykelsystemet i Göteborg. Hyrcykelsystemet Styr & Ställ i Göteborg har nått över det digra och magiska antalet 1 000 000 uthyrningar.

Källa: “Styr och ställ”, JCDecaux, forlivochrorelse.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar