1 mars 2015

Fredrik Gerttens film Bikes vs Cars har premiärvisning

Cykeln är en fantastisk uppfinning med kraft att förändra världen. Aktivister och politiker runt om i världen försöker bryta sig fria från bilberoende, men samtidigt har det aldrig sålts fler bilar i världen än idag.

Fredrik Gerttens nya film Bikes vs Cars skildrar en global kris vi alla innerst inne vet att vi måste tala om: Klimatet, jordens resurser, städer där all yta är slukad av bilar, ett ständigt växande, smutsigt, bullrande trafikkaos.

De mäktiga intressen som tjänat på privatbilismens framväxt investerar miljarder varje år på lobby och reklam för att skydda sina affärer. I filmen möter vi aktivister och tänkare som kämpar för bättre städer. Som vägrar sluta cykla trots att allt fler dödas i trafiken.

Filmen utspelas i Los Angeles, Toronto, Sao Paulo, Bogota, Berlin och Köpenhamn.

Fredrik Gerttens nya dokumentärfilm BIKES vs CARS kommer att ha Sverigepremiär den 6 mars över hela landet, tack vare Folkets Bio.   

Premiärvisningar på biograferna

STOCKHOLM 

Slowroll med Stockholmskretsen till smygpremiären på Tempo dokumentärfilmfestival 2 mars på biograf Skandia. Premiär på Zita och Victoria 6 mars.

ÖSTERSUND 

Förhandsvisning med Doc Lounge på Jazzköket 2 mars och därefter premiär 6 mars på Regina.

MALMÖ 

Förhandsvisning på Babel 3 mars, därefter premiär på Panora 6 mars efter slowroll med regissören Fredrik Gertten och Malmökretsen.

LUND 

Förhandsvisning med Doc Lounge på Mejeriet 3 mars. Premiärvisning på Folkets Bio i Lund 6 mars.

GÖTEBORG 

Förhandsvisning på Archileaks med regissören och politikerpanel 4 mars. Slowroll och paneldebatt med Göteborgskretsen på Hagabion 6 mars. Visas även på Angereds bio på premiärdagen 6 mars.

Filmen visas på Folkets bio i Västerås, Luleå, Växjö, Jönköping, Tollered, Visby och andra platser i Sverige. Hitta närmaste biograf, kommande visning och senaste information om Bikes vs Cars och cykla till premiären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar