16 apr. 2012

Lastcykel (Cargobike) är ett bra alternativ

Lastcyklar (Cargobikes) har slagit stort i Holland och Danmark. Men i Sverige går det desto trögare. Antagligen till viss del därför att få har koll på vad en lådcykel är, att det över huvud taget är ett bra alternativ för kanske främst barnfamiljer och ett bra alternativ om man saknar bil.

En lastcykel, eller transportcykel eller lådcykel som den också kallas. Lastcykel har funnits i Europa sedan slutet av 1800-talet och användes flitigt som både arbetsredskap eller vid försäljning av diverse varor. Den typiska lådcykeln är en trehjuling med en stor låda monterad mellan de två främre cykelhjulen. Men det finns även en helt ny generation av cyklar som idémässigt har sitt ursprung i de gamla fräcka bryggericyklarna som kallas för Long John-cyklar. En bra hemsida för Long John-cyklarna är: www.longjohn.org

Lådan utgör ett gott och säkert utrymme för alltifrån barn till matkassarna efter veckohandlingen. Cykelturen blir med en lådcykel helt enkelt stabil och säker oavsett vad och hur mycket packning som transporteras. Tror du att du inte orkar att cykla, så finns det många lådcyklar med elmotor. Ett bra alternativ för bland annat barnfamiljen, istället för den andra bilen och för andra som inte har bil.

Ett tecken på att något är på gång även i Sverige är att Cykelfabriken öppnat i Stockholm, Cargobike.se har öppnat i Malmö och i Göteborg säljer elcykelbutiken lastcyklar.

Det finns ett antal olika märken varav de flesta än så länge har väldigt dåligt med återförsäljare i Sverige men dom som finns är Livelo, Cykelfabriken, Cargobike, Gamla Enskede Lådcyklar, Orion, Babboe, WorkCycles, Bakfiets, Bertus, Johnny Loco, Zigo, Christiania bikes, BULLITT, Nihola, Winther, Urban Arrow,TrioBike, Riese und müller, Helkama, BellaBike, Velove och Butchers & Bicycles 

Det finns även en Prislista på lastcyklar som går att köpa i Sverige

Dom övriga som än så länge inte säljs i Sverige är Cykelbanditten, ‘t Mannetje, Royal Dutch Gazelle, van raam, Achielle, Eliancycles, Taga, Sorte Jernhest, Omnium Bikes, Batak, Dan-kunst, Cargo Bike Company, 8FREIGHT, Cycles Maximus, CETMA Cargo bikes, Madsen Cycles, Metrofiets, Joe Bike, Carryo bikes, Bernds, Douze Cycles, Dream Bike, Moghul Rikschas, Rikscha 24, UmaZooma, Au Coin du Pédaleur, Haley Tricycles, Industrial Bicycles, Worksman Cycles, Human Powered Machines, cargobike.com.au, Zeit Bikes, El ciclo, Clamber, Kentex, Wulfhorst, De Fietsfabriek, Veleon, Vrachtfiets, Roam, Porterlight, Radkutsche, Hasebikes, Dolly, Bicicapace, arcadecycles, Xyzcargo, carrierbike.dk och MSC Maderna truck

Skall man ha Tvåhjulig eller trehjulig, lådcykel eller paketcykel, eldriven eller ej, hur väljer man transportcykel? Ett köp av lådcykel är ofta ett köp för många års användande. Här hittar du många länkar, så att du kan jämföra priser till fler av marknadens märken, distributörer och butiker.

Det jag skriver om olika märken är hämtat från deras hemsida. 

Det finns ett överflöd av billiga kinesiska versioner av lådcyklar, så tänk efter vad det är ni köper. Här kan man se kina versioner Made-in-China.com

Det är bättre om du kan hämta din cykel, och lättare att få en färdigmonterad. Alternativet är som två dagar av "Ikea" konstruktion korsade med en snabbkurs i cykel-teknik.

Livelo

Livelo ett ungt Stockholmsbaserat företag som har en modell som är en lätt lastcykel med tre hjul och en elmotor. Ramen är tillverkad av aluminium, med rena linjer inspirerade av den snabba tävlingscyklar. Livelo drivs av Mats Porle som vill i första hand sälja den första omgången av cyklar direkt från deras butik i Stockholm.

Livelo #1

youtube.com - Livelo

Svensk återförsljare: Livelo

Cykelfabriken

Simon Bouloussaa startade sitt företag 2009 genom att importera sex lastcyklar från Holland som han började sälja i en lokal på Södermalm. Men nu så har Cykelfabriken ett svenskt cykelmärke med specialisering på lådcyklar – bakfiets – cyklar, företagscyklar och handbyggda stadscyklar i holländsk tradition.

Cykelfabriken är ett Stockholmsbaserat företag som säljer unika handgjorda cyklar med hög kvalitet. Vill du skilja dig från resten? Är du trött på masstillverkning och vill ha en helt egen cykel? I så fall är det dags för en cykel skapad just för dig av Cykelfabriken.

Sportii

youtube.com - Cykelfabriken

Svensk återförsljare: Cykelfabriken

Cargobike.se

Dom säger att:Cargobike har 3 mål!

 • Att värna om miljön

 • främja människors hälsa

 • minska kostnader för dig eller ditt företag.

En Cargobike kan ersätta en andra bil i familjen, ett antal bussresor för ett dagis
eller vara ett alternativt transportsätt för ett företag som vill profilera sig för miljön.
Du eller dina medarbetare får möjlighet att bli lite sundare då motion blir en del av vardagen.
Cargobike är billigare än en bil då kostnader för bensin och diesel försvinner helt
samtidigt som kostnader för service och försäkringar blir lägre.
Med en Cargobike bidrar du till en bättre miljö, du blir sundare och du sparar pengar!

Cargobike Classic

Cargobike LongTail Singel

Svensk återförsljare: Cargobike Stockholm - Ekerö, Mohlins Cykel & Motor - Kristianstad, Eu - Moppen MC – Lyckeby, Tomassons Cykelverkstad – Eslöv, Fribergs Cykel – Trelleborg, Höllviken Cykel – Höllviken, Zet Butiken – Sollentuna, Mohlins Cykel & Motor – Hässleholm, CykelMekano – Landskrona, Roslins Cykel – Ystad, Jiro Cykel AB – Älmhult, Söderströms Cykel – Örnsköldsvik, Elcykelbutiken i Göteborg,

Gamla Enskede Lådcyklar

Gamla Enskede Lådcyklar ritar och handbygger cyklar i Stockholm. I cykelutvecklingen samarbetar vi just nu med två andra cykelmärken och får leveranser från åtta fabriker. Företaget är något av ett kollektiv, där vi slår samman de erfarenheter kollegor, familj och vänner har inom miljöforskning, cykelsäkerhet och miljögranskning av företag och formgivning med de erfarenheter vi har inom cykelkonstruktion.

 

Lådcykel Gamla Enskede Lådcyklar

 

Lådcykel "Bagarmossen" Gamla Enskede Lådcyklar

youtube.com - Gamla Enskede Lådcyklar

Svensk återförsljare: www.ladcyklar.se Dom håller på att avekla sitt märke men blir istället återförsäljare till många andra märken.

Velove

Velove är ett svenskt cykelmärke som bygger Armadillo som är en högkapacitets lastcykel som kan dra upp till 300 kg och 2 m3 genom staden. Med den innovativa Velove City Container och semitrailer öppnar nya stadslogistikmöjligheter.

velove-armadillo.png

Armadillo

youtube.com – Velove

Svensk återförsljare: velove.se

Orion

Orion är Motorhandels lastcykel de importerar direkt från fabrik och säljer i dagsläget direkt till slutkonsument utan återförsäljarnät. Genom volyminköp och utan mellanhänder kan de sälja produkter till priser långt under genomsnittet.

23378_b07d97b692a02ed9c758751921d2176e

Orion Classic El-lådcykel

Svensk återförsljare: motorhandel.se

Babboe

Babboe lådcykel, holländska storsäljare.

 

Babboe "City"

 

Babboe "Big"

youtube.com – Babboe

Svensk återförsljare: lastcykel.se

Bakfiets

Bakfiets lådcykel “Cargobike” är bäst enligt oberoende test. Bakfiets Cargobike står för fullständigt kompromisslös konstruktion där endast de bästa materialen och metoderna godtas.

 

Lådcykel Bakfiets "Cargobike"

 

Bakfiets Cargo Trike Small

youtube.com - Bakfiets

Svensk återförsljare: ladcyklar.se

Johnny Loco

Johnny Loco gör genomarbetade kvalitetscyklar med en ”laid back” attityd. En attityd som understryker vikten i det Johnny Loco tycker är viktigt i livet; Livet är till för att njutas och man ska ge sig tid att stanna upp för att njuta.
En lyx man kan unna sig att när man vet att de saker man omger sig med är byggt
med stor vikt på funktionalitet.
Med bas i cykelnationen Holland har Johnny Loco sedan 2005 utvecklat dessa cyklar
som bara använder de absolut bästa materialen.

Cargo Cruiser

Monte Blance

youtube.com - Johnny Loco

Svensk återförsljare: cargobike.se, eumoppenomc.se

Zigo

Zigo är den perfekta kombinationen av barnvagn och cykel. Tänk dig att du cyklar upp till stan med ett eller två barn i vagnen. Vid framkomst kopplar du enkelt bort cykleln och fortsätter till fots. Childpoden (vagnen) kopplas av och på cykeln på mindre än 30 sekunder.

Zigo Leader X2 Carrier Bicycle

youtube.com - Zigo

Svensk återförsljare: cargobike.se

Christiania bikes

I/S Christiania Smedie började 1976 i den bilfria Christiania i Köpenhamn. Här utvecklade vi de första kända cykelkärror, och 1984 blev den första cykeln lanseras. Sin banbrytande operation var som en familjecykel, inbegripet barnfattigdom transport, och det som upprätthålls genom åren lådcykelns funktion.
Utanför Christiania fick man syn på de robusta och miljövänliga produkter som nu är kända över hela Danmark, och med tiden har produkterna exporteras till större delen av världen. Sedan 1994 har våra produkter marknadsförs under namnet Christianiabikes.

 

Modell L/Box

 

CB2-wheeler

youtube.com - Christiania bikes

Svensk återförsljare: westlingscyklar.se, jary.se, bikemasters.se, elcykelbutiken.se, cykelaffaren.se

WorkCycles

WorkCycles är bakfiets, workbike och specialiserade på handbyggda citycyklar. Kända för innovation, tidlösa, topp cyklar kvalitet och fokus på service. Som håller dom upptagna med flera verksamhetsområden.

 

WorkCycles CargoTrike Wide

 

Cargobike Short

youtube.com – WorkCycles

Svensk återförsljare: livscyklar.se

BULLITT

Världens snabbaste transportcykel.
Kan fås med olika utrustningsalternativ i form av växlar och bromsar.
Lastytan kan förses med öppen lastlåda eller låsbar alluminiumbox.

BULLITT classic

youtube.com - BULLITT Cargo bike

Svensk återförsljare: jary.se, Bullitt Bikeshop Gothenburg, bullittbike.se

Butchers & Bicycles

Morten Mogensen, Morten Wagener och Jakob Munk som har skapat danska Butchers & Bicycles, har alla en bakgrund inom industridesign. Deras första produkt heter MK1 är en lastcykel där det finns en stark betoning på körbarhet. Den är baserad på den klassiska 3-hjuliga Christaniamodellen, men har en köregenskap som inte finns bland de bästa.

Butchers-Bicycles-Mk1-E-PRO-Black_03

BUTCHERS & BICYCLES, Mk1

Med Mk1 kan kanske flytta den klassiska lastcykel  fram med en avancerad kontrollmekanism, där tyngdpunkten flyttas i sin tur genom att “man kan luta cykeln i kurvorna”.

youtube.com - Butchers & Bicycles

Återförsljare: elcykelbutiken.se, velobloom.com, faglum.se, ladcyklar.se

Nihola

Två barn får lätt plats på sittbänken bakom bälten.
Framhjulen styr som på en bil, låg tyngdpunkt gör cyklandet enkelt.

Nihola Family

Nihola Big

youtube.com - Nihola

Svensk återförsljare: soderscykel.se, jary.se, elcykelbutiken.se, mgbstarbridge.se, ladcyklar.se

Urban Arrow

Den nya nederländska cykel märket: Urban Arrow gör smarta cyklar. Vår 1: a elektrisk transport cykel är avsedd för familjer med unga barn som vill ha en grön, prisvärd och tidsbesparande alternativ för sin stads bilar. Den fick en Innovation Award när den först presenterades på 2010 Eurobike mässan.

Urban Arrow kommer att distribueras och servas via utvalda oberoende cykel återförsäljare.

Urban Arrow

youtube.com – Urban Arrow

Svensk återförsljare: eumoppenomc.se, ladcyklar.se, morencykel.se

BellaBike

Det började år 2000 i Vanløse. han var en stadig smed och betraktar mig som ganska vanlig familjefar med hustru, barn, hundar, transportbehov, etc.
Under året 2000 fick dom deras förstfödda - Peter. han gick in i garaget och experimenterat med en massa prototyper till transportcyklar. Så småningom kunde jag skapa en uppsättning förväntningar och krav om framtiden perfekta transportcyklar.

Bella 4

youtube.com – BellaBike

Återförsljare: ladcyklar.se

Winther

Winther har ägts av samma familj sedan bolaget bildades 1932. Det är nu i händerna på den tredje generationen av Winther. I åratal har Winther fokuserat på att göra högkvalitativa trikes och barncyklar för utbildningsmarknaden. Samtidigt har produktionen av cykel släpvagnar lagts till produktportföljen och bara några år sedan familjen cykeln Kangaroo Bike utformades och finns nu över hela världen.

Ramkonstruktion på en Kangoroo Bike är lätt, stark och vridstabil. Den är uppbyggd av aluminium 6061, vilket säkerställer en låg vikt. Det patenterade systemet är trepunktsupphängning, vilket resulterar i styvhet och god stabilitet. En "torsions'-fjädring ger hög passagerarkomfort. Kangoroo lådcykel finns för 2 eller 4 barn.

KangarooBike

Wallaroo är en nytänkande inom last cyklar. Med sin långa John utseende känns lättare och snabbare än traditionella last trikes. Dessutom är konstruktionen ganska smal vilket gör det lättare att rida i stadstrafik.

Wallaroo

Svensk återförsljare: cargobike.se

TrioBike

Med sin 31,5 kg är trioBike mono den lättaste cykeln på marknaden.
Det är både den säkraste och absolut testade cykeln på marknaden.
Cykeln är lätt att serva någonstans i världen du befinner dig. Den är uppbyggd av vanlig cykel komponenter och är inte mer komplicerad än en vanlig 2 hjul cykel.

TrioBike mono

youtube.com - TrioBike

Svensk återförsljare: bikevillage.se, cargobike.se, xxl.se

Riese und müller

Load hybrid touring är utrustad med en högkvalitativ Shimano Deore XT 10-växlad växeln och ett luftfjädringssystem. Load hybrid touring är stjärnan i vårt modellprogram 2013. Inte undra på, att det är kul! Detta är till exempel den kraftfulla eldrift från Bosch. Även fullastade, är det fortfarande lätt att hantera och transportera varje laddning utan ansträngning. Ramen är delbart. Hjulet kan ta precis innan styrstången isär och stuvas undan så bra. Från våren 2013 Load hybriden finns i olika modeller och olika färger.

Load hybrid touring

Svensk återförsljare: elcykelbutiken.se, livscyklar.se

van raam

Van raam gör trehjulingar, cyklar rullstol, tandemcyklar, trehjulingar tandem, duofietsen, zitfietsen och liggcyklar och låg inträde, alla modeller finns också som en elektrisk cykel. Cyklarna är små, ​​medelstora, stora och möjligen mycket stora storlek görs och är därför lämpliga för barn, vuxna, små och mycket stora människor. Vissa modeller av Van raam är lika mycket cykel för funktionshindrade bruk.

GoCab bicycle taxi for children

youtube.com - GO-Cab

Återförsljare: mgbstarbridge.se

Helkama

Helkama är ett finländskt familjeföretag som grundades 1905 och som fortfarande är i finländska händer. I varje Helkama-cykel finns ett litet stycke Finland – äger du redan en Helkama?

Helkamas kändaste produkt är definitivt cykeln. Redan i ett helt århundrade har linhåriga barn i Finland trampat till skolan på Jopo-, Aino-, Kulkuri- och andra legendariska Helkama-cyklar − ett fortskaffningsmedel för hela folket till både vardag och fest. Helkamas gedigna erfarenhet värderas högt också av proffs i branschen, och Helkama är bevisligen det högst noterade varumärket för sport och fritid i Finland!
Helkama är dock känt även för sina andra produkter. Verksamheten, som inleddes av Heikki J. Helkama, har under årens lopp utvidgats och omfattar i dag planering och tillverkning av många olika produkter.

Trans 2000

Svensk återförsljare: Pedalkraft.se, cykelimporten.se, forsblomsjaktcykel.se, cykelcenter.eu, transportcykel.com, cykelstaden.se

Omnium Bikes

Omnium Bikes är ett nytt företag, baserat i Köpenhamn. De designar och säljer snabba, lätta och stabila lastcyklar för paket, människor och resor. De säljer nu första modellen, Omnium Cargo. Det är en lätt lastcykel med ett anpassningsbart bagageutrymme.

Omnium Cargo

Svenska återförsljare: norvelo.se, veloform.se

Taga

Den skapades av ett internationellt team med kompetens inom en rad olika områden. Vad alla medlemmar i vårt team hade gemensamt var föräldraskap, passion för cyklar, och en önskan om en produkt så här i sina egna liv.

Kanske Taga största inflytandet var de nederländska bakfiets (betyder "box-cykel" eller "last cykel"). Cykling är en stor del av holländska kulturen och last eller bärare cyklar, trehjuliga fordon med trälådor i fronten, är mycket populära som ett sätt att resa med barn. Tanken bakom Taga var att ta konceptet transportören cykel ett steg längre och anpassa den för resten av världen.

youtube.com – Taga

Återförsljare: Har en webshop på svenska tagabikes.com

Wulfhorst

Som ett expanderande företag i Europa är vi kända i branschen för våra unika kvalitet.
Grund för många olika produkter av vårt företag är att bygga och byggandet av speciella trehjulingar. I denna marknadsnisch utvecklar våra ingenjörer orienterade drivande utrustning i särskild kvalitet som våra kunder efterfrågar.

Vår styrka ligger i att tillverka skräddarsydda produkter - tillverkade ramar
eller små serier - som uppfyller alla krav och inga önskemål lämna det öppet.

Comfort

Återförsljare:

Cykelbanditten

Cykelbanditten är ett Danskt märke som säljer tre olika lådcyklar Family Bike, Roadster och Family Fast i sitt eget märke.

Family Bike

youtube.com – Cykelbanditten

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag. cykelbanditten.dk

‘t Mannetje

‘t Mannetje har ett antal egna produkter. Vi säljer även ett antal andra modeller

De Bakfiets van 't Mannetje

youtube.com - 't Mannetje

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Royal Dutch Gazelle

På Gazelle vi tror att cykeln är ett av de smartaste och friskaste och mest njutbara transportsätt i världen. Det är därför vi aktivt för att göra det möjligt så många som möjligt att dra nytta av detta. Cykling har så många fördelar jämfört med andra transportsätt.

Gazelle Cabby

youtube.com - Gazelle Cabby

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag.

Achielle

Den långa Achielle Retro är lyxigt utrustade: det har som standard en läder sadel och handtag av Brocks och ett helautomatiskt system med ljussensor krets och LED bakljus från Busch & Müller.
Som standard lastning område Long Achielle en basplatta i aluminium med en stålram. Alternativt kan emellertid också en målningsbar låda från Alluminiun tillgängliga som kan utrustas med en bänk och en eller två trepunktsbälten.

Long Achielle Retro

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Eliancycles

Eliancycles designar och bygger handgjorda, skräddarsydda cyklar. Varje cykel är unik. Långvarig, är enkel, funktionell och med sin egen blick vad Eliancycles definierar.

01 CARGO

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Sorte Jernhest

JERNHESTEN är vår alternativet att köra i staden. Det är en unik 3-hjuliga transportcy-kel, som styr det bakre hjulet och drar på båda framhjulen. Cykeln har en stor och lätt låt i aluminium placeras i fronten, så att föraren alltid har en överblick över transporterat gods eller människor.
Ju mer JERNHESTEN laddat mer stabil kommer det att vara på grund av ramkonstruktion och ladbundens låg ranking, måste betoningen placeras över drivhjulen.

JERNHESTEN

youtube.com - Sorte Jernhest

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag.

De Fietsfabriek

Sedan 2003 tillverkar unika handgjorda cyklar med hög kvalitet. Vill du skilja dig från resten? Är du trött på masstillverkning och vill ha en helt egen cykel? I så fall är det dags för en cykel skapad just för dig av DeFietsfabriek. DeFietsfabriek cyklar är lätta att känna igen, ändå är varje exemplar ett unikt konstverk. DeFietsfabriek är den enda tillverkaren som gör cykeln på det sätt som du vill.

BF18

FF996

youtube.com - De Fietsfabriek

Svensk återförsljare: verkar saknas

Batak

Batak tillverkar och säljer lastcyklar och produkter inkluderar drift och kvalitet bland de bästa i branschen. Batak vill behålla och utveckla denna position på marknaden. Detta görs genom riktade utvecklingsprojekt, som omfattar användare är aktiva partners. Detta säkerställer en hög kvalitet och användbarhet för användarna.

Batak LongJohn

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag.

Dan-kunst

1983 Dan-Kunst började bygga cyklar, den första modellen är "Mr Pedersen Cyklen ", baserad på Dursley Pedersens mycket speciell design med anor från år 1900. Dessa tillverkas och säljs från en liten butik i Köpenhamn i flera versioner, axeldriven exempelvis och top of the line-modellen hade ram helt tillverkad i polerat rostfritt stål. Under åren har andra modeller dykt upp, och idag har vi en linje av fordon för äldre eller funktionshindrade personer, och 2 modeller för barn eller godstransport.

3- Wheeled Carrier Bike

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag.

Cargo Bike Company

Vi är specialiserade på att producera unika handbyggda cyklar för våra kunder. Från vår verkstad i Derbyshire vi kan producera nästan alla typer av cykel, även om vi tenderar att specialisera sig på nischmarknad för last cyklar och cyklar familj.
Läs igenom våra produkter sida som visar ett litet urval av de olika cyklerna har vi möjlighet att skapa. Eftersom produktionen av vår första cykel i 1989 har vi strävat efter att ständigt förbättra både form och funktion av våra produkter.
Till skillnad från andra tillverkare last cykel, varenda en av våra cyklar är handgjorda, vilket ger oss komplett design flexibilitet att införliva de flesta konstruktioner, funktioner eller stilar i en cykel. Om du har en idé för en cykel som inte finns på denna webbplats vänligen kontakta oss och vi kommer gärna att utforma och bygga det åt dig.
Om du gillar våra priser men har aldrig beställt en specialbyggd cykel innan dess en mycket enkel process. Låt oss veta vilken modell du är intresserad av, höjd ryttare, vad du har för avsikt att bedriva plus din favoritfärg så gör vi resten.

Tamar

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

8FREIGHT

8Freight är inte avsedd för personer som cyklar, den har utformats för människor som behöver transport. Det kommer att spara tid, pengar och stress ... eftersom flytta runt bör vara så enkelt som möjligt.

8Freight

youtube.com – 8FREIGHT

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Cycles Maximus

De bestämde sig för att bygga en trehjuling med hög kapacitet som ger en praktisk, miljömässigt vänskaplig förlikning till dina lokala transportbehov.
Den konstruktionen erbjuder ett brett utbud av tillämpningar, banbrytande design och
hantverk kombineras för att ge ett hållbart alternativ till förbränningsmotorn.

Pedicab Rickshaws

youtube.com - Cycles Maximus Pedicab Rickshaws

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

CETMA Cargo bikes

Hand-built cro-moly cargo bikes. Made in Eugene, Oregon.

Cetma Margo

youtube.com - CETMA Cargo bikes

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Madsen Cycles

Madsen Cycles startades med tanken att en cykel borde göra mer. Oavsett om du vill arbeta mer eller spela mer, får en Madsen bike tar du dig och din last dit i stil.

2012 MADSEN bikes

youtube.com - Madsen Cargo Bike

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

DoubleDutchBikes

DoubleDutchBikes är en holländsk - American cykel etablerat i 2008. Konstruerar, utvecklar, monterar, distribuera och cargo bikes över hela USA och Kanada.

RYAN

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Metrofiets

Inspirerad av den klassiska formgivningen av cyklar från 1930-talet och 40-talet, James och Phillip började tillverka Metrofiets ® i 2007. Med tiden har vi utvecklat samarbeten med en samling hängivna hantverkare och människor hantverk, vår enda mål - Att ge dig de mest vackra, funktionella last cyklar som någonsin gjorts. Modern + Classic. 

SATSUMA

youtube.com - Metrofiets

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Joe Bike

ShuttleBug

youtube.com - Joe Bike

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Carryo bikes

Berlin Företaget labraña Engineering GmbH, som har vuxit fram ur nihola Germany GmbH har utvecklat Carryo bikes, en trehjulig cykel för att transportera barn. Vad gör Carryo är en helt nytt system?. För alla andra transportcyklar, måste barnen klättrar ofta i en tunna eller en låda dyker upp, Carryo ändrar gränsen tack vare en hydraulisk gas lyfter försiktigt uppåt. Open Sesame! Två barn kan nu klättra utan hinder, transport av trumman Carryo bikes från framsidan och det finns utrymme.

youtube.com - carryo bikes

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Bernds

BERNDS lastcykel är baserad på låga insteg version av den beprövade, robusta BERNDS ram.

På grund av de 20 "hjul, lastutrymmet och därmed tyngdpunkten är både låga och i mitten. Även med de tyngsta lasterna detta garanterar säker, hanterbar och smidig prestanda.

Den robusta konstruktionen i kombination med 20" hjul tillåter en hög nyttolast på 260 kg.
PackBERNDS levereras med en mycket stor, ljus och särskilt robust bär korg - Made in Germany!

PackBERNDS

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

DOUZE Cycles

Douze Cycles är en varumärke för lastcyklar som lanserades 2012/12/12 av Thomas Coulbeaut och ATC sarl - Frankrike 02. De strävar efter att skapa och producera hög kvalitet lastcyklar i samarbete med våra partners från Frankrike, Belgien, Tyskland, Holland och Luxemburg.
Eftersom våra lastcyklar är handgjorda, är varje cykel unik och det är möjligt att observera vissa smärre skillnader mellan varje modeller.

Douze Messenger

Douze Traveller

youtube.com - DOUZE Cycles cargo-bike

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag.

Dream Bike

Vi tillverkar alla typer av trehjulingar som passar dina behov att cykla på. 

Triciclo de Carga Dianteira

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Moghul Rikschas

Mughal rickshaws är ett ungt företag, född av en önskan, det bästa original Kina rickshaws och lådcyklar. Här för att köpa för sina egna professionella behov till ett rimligt pris, som inte fanns.
Så vi bestämde att hjälpa oss.Vår entusiasm för allt som har hjul och pedaler och kombinerar erfarenhet som rickshaw förare: Mughal rickshaws föddes!

Hotte

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Rikscha 24

UB 9005

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

UmaZooma

UmaZooma är fortfarande färskt på marknaden och konkurrera med den höga målsättningen att vilja tävla i kvalitet med de ledande leverantörerna, men de tydligt prisunderskridande. Det hela nås av en intelligent komponentval: tillgrep Vid behov om det finns en jämförbar no-namn alternativet dyra märkesvara, kommer det att installeras. Det är viktigt att produkten fungerar, inte där det producerades och vad den säger namnet.

UmaZooma

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Au Coin du Pédaleur

Au Coin du Pédaleur, ett företag som grundades 1970 i Québec Kanada, erbjuder ett komplett utbud av oklanderlig service. Våra tjänster omfattar: råd om köp av din nästa cykel eller trehjulingar och alla reparationer och underhåll av dessa produkter. Oavsett dina behov, är vårt främsta mål att säkerställa en fullt nöjd kund.

Vår industriella trehjulingar och våra specialiserade personliga cyklar och trehjulingar har gjort oss till en av de mest välkända och rekommenderas cykeltillverkare.

LE LIVREUR

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Trejo

Extra Largo

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Haley Tricycles

Haley Tricycles är dedikerade till att skapa prisvärda, hållbara urbana last trehjulingar. Våra Trikes är byggda för att transportera stora, tunga, eller många produkter runt staden snabbt och effektivt. De används för personlig godstransporter samt medel kommersiell användning. Haleys enkelt använda funktionsdugliga och uppgraderas standardkomponenter cykel.

Varje trehjuling kan bära 200 pounds av last i eller på toppen av sin 7,5 kubikfot rutan. Varje trike är specialbyggd för sin ägare, och de många alternativ samt egen design arbete säkerställa en one-of-a-kind fordon.

Model 1

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Industrial Bicycles

INDUSTRIALBICYCLES.COM har det största urvalet av industriella cyklar, industriella trehjulingar, tre cyklar hjul och vuxna trikes finns på nätet.
Vi är den största säljaren av industriella cyklar och trehjulingar på nätet och kan anpassa de flesta av dem för speciella behov individer och handikappade användare.

Super Delivery Tricycle

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Worksman Cycles

I själva verket började Worksman Cycles långt innan dess. Tillbaka i 1898 när Morris Worksman etablerade Worksman Cycles, var hans övertygelse att en väl utformad trehjulig cykel skulle kunna ersätta häst och vagn genom att tillhandahålla en billigare och mer tillförlitligt sätt att flytta människor och produkter. "Vårt mål är att få en mer effektiv, pålitlig och hälsosam transport till modern industri" var credo av företaget redan 1898 och fortfarande gäller i dag. Hans ursprungliga industriella cykler användes i New York där lokala företag använde tunga trehjulingar för att utföra leveranser.

Oavsett om du är en anläggningschef på ett företag som behöver dra last runt en stor fabrik, ett litet företag som behöver trehjulingar för lokala leveranser eller en enskild som behöver en specialitet cykel för personligt bruk, så kan du använda Worksman.

Front Loader STPT

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Human Powered Machines

The Long Haul är stolthet av Human Powered Machines och lösningen för dina last och dragande behov.

The Long Haul

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

cargobike.com.au

Lanserades 2007, är cargobike.com.au en skapelse av ägaren Justin Mason, som grundade den efter att letat efter en bil-fritt och miljövänligt sätt att transportera sina tre barn runt deras Melbourne Bayside förort.

Medan Europeiska cargobike importen är extremt dyra i den australiska marknaden, våra cargobikes är mer överkomliga eftersom vi har delar som är tillverkade i Kina. Vi har en lång relation med en pålitlig kinesisk fabrik och har arbetat med dem för att förfina utformningen av cyklar i över 4 år. De cyklar är monterade i vår Melbourne verkstad och har märkeskomponenter och exteriör kvalitet timmer. De är roliga, pålitliga och användarvänliga. Allt som för en bråkdel av kostnaden för de europeiska importen.

MK3

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Zeit Bikes

Vi har Cargo Cyklar baserat på gamla holländska och danska box cyklar och en hel hög med super nya last dragande maskiner i gång.
Cyklar distribueras av Cargocycles i Australien och säljs i några olika butiker runt Australien. Hör av dig om du är en distributör eller en återförsäljare och du är intresserad av inspektion eller lagra någon av våra cyklar.

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

El ciclo

CARRIOLA - ideale per pubblicità e trasporto merci

youtube.com - CARRIOLA

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Clamber

Clamber är ett kinesiskt märke som det är väldigt svårt att få någon information om.

Clamber 2 eller Cargo Bike UB 9016 E

Clamber 3 eller Cargo Bike UB9019E

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag.

Kentex

KENTEX grundades 1989. Vi tillverkar speciella cykler professionellt
och våra produkter omfattar hopfällbar cykel, vuxna trehjuling, handcycle, rehabilitering
trehjuling, chopper trehjuling, turism trehjuling, transport trehjuling, tandem cykel,
inaktiverar trehjuling. Vårt företag har som mål att tillverka god kvalitet av särskilt
cykler för kunder och främja livet nivån av mänskliga varelser.

Bakfiet 5-växlad eller KTM-241C-W

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag.

MSC Maderna truck

Det MCS Truck är en smidig och flexibel transporthjul för en mängd olika områden, från transport till jordbruk, kommersiell och privat bruk till mobil reklam och tilltalande. Det nedre läget av plattformen med en nyttolast på 150 kg gör hanteringen av MCS tungt lastad lastbil i god och lätt. Markfrigången är fortfarande tillräckligt för svår terräng. En robust parkeringsfot gör lastning och lossning.

Återförsljare: Verkar inte ha några återförsäljare i Sverige idag

Länkar till Tester

WorkCycles and Bakfiets.nl win Kassa bakfiets comparison test

Förskolor och dagis på hjul

Grön fond delar ut lådcyklar till dagis

Förskola på hjul permanent i sydsvenskan.se

Östra Torns Montessoriförskola med lådcyklar

 

Copenhagen Cargo Bikes

(R)Evolutions per Minute: Cargo Bikes in the US

Andra länkar relaterade till lådcyklar

barnnet.se - Cykla med barnen - cykelvagnar, lådcyklar och cykelsitsar

livutanbil.se

ecoprofile.se - Lastcyklar kommer till Stockholm på allvar!

ecoprofile.se - Alla cykelvagnar och lådcyklar

frivillig enkelhet – Lådcyklar

MITT I SÖDERORT SKÄRHOLMEN - Cykelnätet ska byggas ut

The guardian - On your trike!

The guardian - Cargo bike makers carry high hopes

The guardian - On the road: Bullitt Bluebird freight bike

larry-vs-harry.blogspot.se

Bikes As Transportation

CARGOVELO

TOM'S CARGO BIKES

nutzrad.de

Länkar relaterade till lådcyklarnas Historia

MUSEUM OF TRADESMAN´S DELIVERY BIKES

Long John

Länkar  till andra bloggar och hemsidor

Cykla med lastcykel

Cycleville STHLM

COPENHAGENIZE.COM

Bakfiets en meer

Frances cycles

Länkar för inspiration

kallegunnar - Min varv runt vättern på en Long John SUB 13

prioritaire.se

Skriv gärna någon kommentar:

18 kommentarer:

 1. En fantastiskt fin genomgång! Jag ska använda detta som utgångspunkt om jag själv gör en marknadsöversikt. Kul att se länken till den där Metroartikeln jag var med i med Niholan, den hade jag glömt. En gång var jag på förstasidan i GP, med rubriken "Vinnare" när den kommande trängselskatten diskuterades... :)

  Just nu intresserar jag mig för att förena velomobilens och lastcykelns egenskaper, tror att det kan bli ett grymt fordon med elassist.

  SvaraRadera
 2. Jag ser dem rätt ofta i Stockholm eftersom flera cykelbudfirmor använder dem. Det ser väldig najs ut.

  SvaraRadera
 3. Jag börjar att bli sugen att köpa den nya Bullit – Superfly(http://www.cycleville.se/2011/10/ny-bullitt-lastcykel-%E2%80%93-superfly/), men det skulle vara trevligt om man kunde testa den oss en återförsäljare i Göteborg.

  SvaraRadera
 4. En sån här guide hade vi själva varit i behov av när vi skulle skaffa lådcykel för två årsen. Idag är vi lyckliga ägare av en Bakfiets och ångrar oss inte en millimeter. Lådcykellivet är fantastiskt!

  SvaraRadera
 5. Den bästa cykeln är en lådcykel, för då kan man skjutsa både väskor till båten, musik till parken, dricka till festen, och vänner! En lådcykel är också ett projekt, inte bara för att den kan gå sönder -den går också att utrusta med el-motor!

  SvaraRadera
 6. Vi behöver en cykel. Och när vi ändå tänker cykel så tänker vi att vi behöver kunna frakta allt från matkassar till trötta barn

  En Christiania cykel verkar stabil, men jag tyckte att den var lite klumpig att cykla på, men man kanske vänjer sig? Så pga av den känslan så började jag fundera på en Nihola, den verkar svänga på ett annorlunda sätt och så gillar jag handbromsar mer än fotbromsar.

  Jag tror faktiskt att vi måste ta och testa en sån där tvåhjulig lådcykel. De verkar smidigast men jag undrar om de är ungefär lika säkra som en fyrkantig box känns som?

  Eftersom vi inte vill att den blir snodd samma dag som vi köper den så behöver vi kunna få in den i ett cykelförråd och är så osäkra på om den klarar att komma igenom alla hinder till cykelförrådet. Att kunna svänga på smala trånga utrymmen, går det med en stor klumpig låda?

  SvaraRadera
 7. Vi på Zet Elcykelcenter vill berätta att vi numera även är återförsäljare för Cargobikes elassisterade lådcyklar. Vi finns på Sollentunavägen 163, Vid Sollentua Centrum.

  Med vänlig hälsning

  Kjell och Pontus

  SvaraRadera
 8. Cargobike.se kan INTE rekommenderas alls (modell Cargobike Classic avses i detta fall): 80% färdigmonterat vid leverans kan knappast stämma, det är onödigt många olika skruvar/brickor/muttrar och alla ligger tillsammans i en enda påse, monteringsinstruktionerna är inte värda papperet och det finns inget som kopplar ihop monteringsstegen med rätt skruv/bricka/mutter eller ens antalet fästelement som ska användas vid respektive monteringsteg, och dessutom är konstruktionen bristfällig på flera punkter. De enda vettiga komponenterna är de som Cargobike själva köper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte annat än att hålla med, monteringsbeskrivningen är värdelös. Men när den väl är ihopsatt är det en helt ok cykel. Varför är konstruktionen bristfällig?

   Radera
 9. Hej,

  Lådcyklar säljs i Göteborg av www.elcykelbutiken.se

  Johan
  Elcykelbutiken i Göteborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att någon börjar att sälja lådcyklar i Göteborg.

   Radera
 10. Long John med mera finns hos Veloform.
  http://veloform.se/Veloform/Startsida/Startsida.html

  SvaraRadera
 11. Jag är grymt nöjd med min Nihola. Har testat både Christiania och Cargobike. Gillar inte konstruktionen att styra med hela lådan så där föll framförallt Christianian bort. Cargobike rekommenderar jag inte till någon. En kass budgetvariant från Kina som är löjligt ostabil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker Cargobike är helt OK idag, fick min i helgen nu. Visst det är inte Bakfiest eller Nihola. Men helt Ok.
   /Jesper

   Radera
 12. Någon som har testat Urban Arrrow eller Triobike?
  Vi kommer nog att slå till på någon av dem under hösten, om det inte blir en Bakfiets...
  Alla verkar gå att få tag på i Köpenhamn.
  Svårt att hitta bra, jämförande, nya tester på nätet.
  /Filippa

  SvaraRadera
 13. Planerar att köpa en Cargobike Classic Electric men priset på denna sidan är 1000kr mindre än på deras hemsida.
  Undrar hur det är att köra en sådan låda samt kan man svänga som en vanlig cykel fast man kan nog inte ha samma fart i svängarna som på 2 däck och min logik säger att man välter men man vänjer sig väl efter en tid.
  Kanske tar med mig kaffeapparaten, datorn och en madrass och lådan har tak över huvudet så det räknas väl som en enrummare haha

  SvaraRadera
 14. Super gennemgang. Opdater gerne med vores danske butik www.ladcykler.dk.
  Hotline: +45 50 47 98 45.
  Classic ladcykel kun DKK 5999,- eller elmodel 10.399,- DKK

  Martin
  Andersen & Meldgaard

  SvaraRadera
 15. Någon som köpt cyklar via transportcykel.se. Erfarenheter?

  Siw

  SvaraRadera