10 feb. 2015

Dags för 2015 års omgång av Cykelvänlig arbetsplats!

För att uppmuntra att fler arbetsplatser gör det enklare för sina medarbetare att cykla till och från jobbet och i tjänsten har Göteborgs Stad trafikkontoret tagit fram utmärkelsen ”Cykelvänlig arbetsplats”. Utmärkelsen är öppen för alla arbetsplatser i Göteborg med minst tio medarbetare.

Trafikkontoret uppmuntra arbetsplatser att underlätta för sina cyklande medarbetare. Med utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats vill trafikkontoret öka cykelengagemanget hos företag och organisationer i Göteborg. Beroende på hur många kriterier arbetsplatsen uppfyller finns tre nivåer, från en till tre stjärnor.

Kriterierna handlar bl.a. om bra möjligheter till dusch- och ombyte, säkra cykelparkeringar, finns en cykelpump och erbjuder en årlig aktivitet som syftar till att uppmuntra cykling o.s.v.

Arbetet med kriterierna pågår till och med 31 augusti 2015 och den 19 september 2015 delas utmärkelserna ut och ”Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats” utses.

Det går utmärkt att anmäla sig när som helst. Det viktiga är att man uppfyller de kriterier som krävs 31 augusti 2015.

Trafikkontoret hoppas naturligtvis att ni vill vara med i år också och behålla era stjärnor eller till och med lägga beslag på ytterligare en eller två. Det är enkelt att var med, ni behöver bara fortsätta där ni var och eventuellt uppdatera era uppgifter.

En jury kommer utse den arbetsplats som blir ”Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats” och lyfta fram denna i en helsidesannons i dagspress. Juryn kommer även att premiera ”Årets bästa cykelidé” och “Årets rookie“.

De som tagit emot en emaljskylt har även rätt att använda kampanjmärket på egen hemsida och i egen marknadsföring.

På webbplatsen www.cykelvanlig.se kan du anmäla din arbetsplats. Där kan du även hitta tips och råd för ditt cykelarbete.

Källa: cykelvanlig.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar