24 aug. 2014

Mobila hyrcykelstationer för Styr & Ställ i Göteborg

Den mobila, flexibla hyrcykelstationen är den första i sitt slag i Norden. Mobila stationer är monterade på en platta som sätts fast i marken, vilket innebär att de är flyttbara, till skillnad från dagens nedgrävda. Den mobila stationer är flexibel och kan flyttas, istället för att stängas, vid stora ombyggnationer eller event. Detta innebär stora kostnadsbesparingar för Staden samt ökar servicen för Styr & Ställs cyklister.

Johan Nyhus (S) invigde den första mobila och flexibla Styr & Ställ stationen i Göteborg.

De mobila stationerna är bra ur dubbel bemärkelse – de sparar pengar åt kommunen och ökar framkomligheten för Styr & Ställs användare, då stationerna endast behöver flyttas, istället för att stängas vid t ex event så som Kulturkalaset, säger Johan Nyhus, Kommunalråd (S).

Vi är stolta över att kunna leverera en unik innovation av det här slaget, det höjer tillgängligheten till stationerna avsevärt, både för Staden och cyklisterna, säger Magnus Heljeberg, VD JCDecaux Sverige AB.

Man kan påverka var stationerna står. Genom att kontakta trafikkontoret med förslag, men även genom vår hemsida eller Facebook, säger Magnus Heljeberg.

Det är företaget JCDecaux som driver systemet med Styr & Ställ. Staden betalar genom att upplåta reklamplatser åt företaget i staden.

Styr & Ställ har sedan säsongen 2014 startade sålt
11 700 säsongskort och 75 % av dessa sålda säsongskorten har kopplats till cyklisternas Västtrafikkort.

Faktaruta

  • Priset säsongskort 75 kr
  • Öppet 1 mars till 31 december
  • 1 000 cyklar fördelade på 70 stationer (klart hösten 2014) varav 13 mobila stationer
  • I år har 420 000 turer genomförts. Förra året var den siffran 180 000.
  • Förra året köptes 6 000 säsongskort och i år är den siffran dubblerad till 12 000.
  • Säsongskortet kan kopplas till Västtrafikkortet

Källa: mynewsdesk.com, Styr & Ställ, gp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar