9 mars 2014

Rösta på cykelbanebelysning i Göteborg

Trafikkontoret testar åtta nya armaturer som ska ge ljus åt stadens cyklister. Och cyklisterna får rösta på vilka armaturer de tycker är bäst. När testet börjar 10 mars kan du rösta på Göteborg Stads Facebooksida.

Testet börjar 10 mars på cykelbanan som går parallellt med Dag Hammarskiölds led. Testet börjar vid Marconigatan och fortsätter ut mot Askim. Där har trafikkontoret monterat åtta olika typer av LED-armaturer som är anpassade för cykelbana. Det finns tio av varje typ. Det vill säga en cykelsträcka på ca 300 meter med varje armatur - totalt ca 2,5 km.

Armaturerna är märkta med 1 de tio första 2 för nästa 10 av en annan typ och så vidare.

Trafikkontoret vill gärna få reda på vad du som cyklist tycker och uppmanar dig därför att ”gilla på Facebook” de två typer som du tycker är bäst. Det vill säga de armaturer som ger bra ljus på cykelbanan och bra omgivningsljus.

Utifrån det resultat vi får fram till 15 april så kommer vi att ta ut de två armaturerna med flest röster och montera dem på två längre teststräckor i staden.

Alla armaturer i kan styras vilket innebär att för dig som cyklist kommer ljusflödet variera vecka 11-12 100 procent ljus, v 13-14 70 procent, v 15-16 50 procent.

Källa: Göteborgs Stad - Rösta på den bäste cykelbanebelysningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar