24 apr. 2014

Cykeluthyrare i Göteborg

I stan kan du hyra cykel hos Cykelkungen och på sommaren även genom Styr & Ställ. I både norra och södra skärgården finns även möjlighet att ta sig runt med hyrcykel. Du kan även ta en guidade mountainbiketur. Och det finns cykelkarta att hämta på någon av turistbyråerna eller också kan du beställa en karta http://nyavagvanor.se/cykelkartan.

Cykelsemestra vid havet

Göteborgs skärgård utforskas bäst från cykelsadeln. Hyr cyklar på exempelvis Brännö, Björkö eller Hönö och trampa ut på upptäcktsfärd. Eftersom många av öarna är bilfria behöver du inte känna någon stress.

Styr & Ställ

Med Styr & Ställ kan du hyra en cykel på någon av de 60 lånestationerna runt om i staden. Cyklarna finns tillgängliga från 1 mars till 31 december och är ett utmärk sätt att uppleva staden.

Webbsida: www.styrochstall.se

Cykelkungen

Uthyrning av cyklar. Reparationer, service av företagscyklar, köp och försäljning av begagnade cyklar och elcyklar samt tillbehör.

Webbsida: www.cykelkungen.se

Hyr mountainbike i samband med guidad tur

 

Hillside Cycling

Hillside Cycling erbjuder guidade mountainbike-turer i Göteborg med omnejd. Du kan välja mellan halv-, hel- eller flera dagars cykling. Här finns hundratals kilometer med nästintill orörda stigar som slingrar sig fram i skogar och runt sjöar.

Webbsida: www.hillsidecycling.com

Norra skärgården

Cykeluthyrningen Björkö

Hyr en cykel och upptäck Björkös alla smultronställen. Här kan du njuta av en härlig cykeltur på slingrande stigar där alla leder dig ner till en vacker havsvik. Packa picknickkorgen innan du ger dig ut på upptäcksfärd och ta en paus på de härliga klipporna längs vattnet.

Webbsida: www.helling.se

Vägbeskrivning

Med buss linjer nr 24 eller Lila express från Nils Erikssontarminalen varje halvtimme. Gå av vid ändhållplatsen Lilla Varholmen och ta Björköfärjan. Buss 294 på Björkö, gå av vid Skarvikshamnen. Ni hittar Glassboa till vänster i Gästhamnen.

 

Hyrcykeln Hönö

Hyrcykeln på Hönö är det självklart för att alla ska kunna uppleva Öckeröarna från cykelsadeln.

Webbsida: www.hyrcykeln.se

Vägbeskrivning

Buss 291 från Nils Ericson terminalen
Hållplats: Lilla Varholmen, bilfärjor till Hönö

Södra skärgården

Brännö Cykeluthyrning

Cykla på underbara Brännö. Du tar dig fram enkelt och det finns många fina platser för avkoppling, bad och picknick. Du bestämmer själv vägen och takten. Det finns också en cykelkarta till hjälp och information via telefonsvarare på några platser.

Webbsida: www.brannocykeluthyrning.com

Vägbeskrivning

Spårvagn 11
Hållplats: Saltholmen
Från Saltholmen tar du Skärgårdstrafiken till Brännö Rödsten.
Uthyrningen ligger 50 meter från landstigningsplatsen.


Visa Hyr Cykel i Göteborg på en större karta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar