30 apr. 2014

Trafikkontoret på plats under Göteborgsgirot

Den kommande helgen, 2 till 4 maj, blir det cykelfest på Göteborgs gator. För andra året avgörs cykelloppet Göteborgsgirot. Tusentals cyklister ställer upp i flera olika långa lopp. Förra året startade 4 500 personer.

Göteborgs Stads trafikkontor har gett tillstånd till tävlingen, för att den ska kunna genomföras på ett säkert sätt. Och under fredag, lördag och söndag är trafikkontoret på plats inne på Ullevi för att informera och prata cykling med göteborgarna.

– Vi har ett uppdrag att öka cyklandet i stan, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator på trafikkontoret.

– Ett lopp som Göteborgsgirot ökar uppmärksamheten kring cykel som ett kul sätt att ta sig fram. Och det ger oss en chans att träffa många cyklister för att få idéer, tankar och funderingar. Vi är där mest för att träffa folk, säger Eva Eriksson.

I trafikkontorets monter på Ullevi kan man få en vattenflaska och nyheter om förändringar för cyklister i stan.

Daniel Mourek

På söndagen får montern troligen besök av en europeisk cykelhöjdare.

– Vi hoppas att European Cyclists Federations vice ordförande Daniel Mourek kommer och hälsar på oss, säger Eva Eriksson .

European Cyclists Federation är en ideell organisation som bland annat organiserar en årlig världskonferens om cykling, Velo-City 2014 hålls i Adelaide i Australien 27 – 30 maj. Velo-city 2015  i Nantes och Velo-city 2016  i Taipei City.

– Vi tänker söka värdskapet för 2017, för att få uppmärksamhet kring vårt cykelarbete. Och för att Göteborg är värd en plats på den internationella cykelkartan, säger Eva Eriksson.

Källa: vartgoteborg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar