26 mars 2017

Jennie Stenerhag och Jenny Rissveds, Swedes with speed!

För ett år sedan tvingades Jennie Stenerhag bryta världens tuffaste mountainbike-tävling för att operera hjärtat.

I dag tog svenskan Jennie Stenerhag revansch då hon vann damklassen i det 691 kilometer långa Cape Epic. Jennie Rissveds vann dessutom mix-klassen.

Jennie Stenerhag var i ledning i den långa och spektakulära tävlingen i Sydafrika för ett år sedan, då hon var tvungen att kasta in handduken. Istället fick svenskan operera sitt hjärta som slog oregelbundet.

Interjuv innan cykelvasan 2016

Ett år senare var Jennie Stenerhag tillbaka i Sydafrika, och efter 691 kilometers cykling med en klättring på 15 400 meter under åtta dagar stod hon som segrare i damklassen tillsammans med Esther Suss, Schweiz.

Jennie Stenerhag and Esther Süss have won Cape Epic 2017

Sedan problemet för ett år sedan har hennes största mål varit att försöka komma tillbaka och vinna det här loppet. Att lyckas med detta är någonting helt overkligt!!!

Jenny Rissveds tillsammans med sin stallchef, schweizaren Thomas Frischknecht har varit överlägsna i mix-klassen.

Så bra att när tävlingen avslutades under söndagen var det just Rissveds och Frischknecht som var först i mål, drygt 11 minuter snabbare än tvåorna Grant Usher och Amy Beth McDougall, Sydafrika.

Jenny Rissveds and Thomas Frischknecht have won Cape Epic 2017 in the mixed category.

Jag är också fylld av beundran för Calle Friberg och Matthias Wengelin som efter en lite krasslig inledning på veckan har avancerat och avslutade tävlingen på en 15:e plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar