8 jan. 2012

Göteborgklassikern

goteborgsklassikern.se

2012, är det premiär för Göteborgklassikern, ett nytt motionsevenemang som vänder sig till alla. Tre lopp ska genomföras under ett år: Hisingen Runt, Göteborg Simmet och Finalloppet.

Ett slag för folkhälsan
Konceptet syftar i främsta hand till att ge en bättre folkhälsa och distanserna som ingår är utvalda för att både du som motionär och elitidrottare skall klara av utmaningen.

Förhoppning är att intresset ska vara stort redan år 2012 och ambitionen är att deltagandet i respektive lopp skall öka.

 

Göteborgsklassikern:

Samma distans gäller för damer och herrar.

Du genomför loppen i valfri ordningsföljd och kan börja med vilket lopp du vill. Det viktiga är att du genomför alla 3 loppen under 12 månader.

När du genomfört de tre loppen under en tolvmånadersperiod är du berättigad till Göteborgsklassikerns diplom.

Föranmäl dig innan du startar din Göteborgsklassiker för då får du vårt nyhetsbrev, träningstips, inbjudningar till gemensam träning och andra förmåner.

Anmälan sker på www.goteborgsklassikern.se/anmalan och anmälningsavgiften är 150:- för Göteborgsklassikern.

Vill du istället efterregistrera dig när du genomfört din Göteborgsklassiker, så gör du det på samma anmälningsformulär och kostnaden är den samma.

OBS: Anmäl dig till de olika loppen via respektive arrangör.

Carl Johan Behre, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Initiativtagare är docent Carl Johan Behre, överläkare och specialistläkare i internmedicin med särskild inriktning mot fetmarelaterade sjukdomar vid Sahlgrenska Universitetssjukhus. Han är en stark förespråkare för motion.

Faktum är att det är bättre att ha några kilo för mycket och röra på sig, än att vara smal och helt passiv. Vi ser Göteborgsklassikern som en väg att få fler att börja motionera och se värdet av att regelbundet röra sig. Statistiken över levnadsålder är entydig – motion har mycket stor betydelse för folkhälsan, säger Carl Johan Behre.

Anniela Forsell, Göteborg & Co

Anniela Forsell på Göteborg & Co har varit med från början och drivit utvecklingen av konceptet för Göteborgsklassikern.

Göteborgsklassikern är ett fantastiskt initiativ som på sikt kommer att stärka både folkhälsan och Göteborgs position som evenemangsstad, säger hon.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera