12 mars 2017

Den 1 mars rullade hyrcyklarna ut på stan igen

Den 1 mars rullade hyrcyklar ut på stan igen. Styr & Ställ är ett hyrcykelsystemet i Göteborg och nu går det bra att köpa ditt nya säsongkort. Är du befintlig kund så loggar du in på Mitt konto och är du ny cyklist så klickar du på knappen Hyr cykel.

Ett säsongskort kostar endast 75 kr och säsongen är ända till 31 december!

Ett 3-dagarskort kostar 10 kr och går att använda omedelbart och kan köpas vid en stationsterminal med ett bank- eller kreditkort.

Vill du låna en cykel längre än en halvtimme letar du upp en station, ställer tillbaka cykeln och efter två minuter så kan en ny cykel hämtas ut.
Om du däremot inte gör detta kostar den andra halvtimmen 10 kronor, den tredje kostar 20 kronor och därefter kostar det 40 kronor per halvtimme.
Skälet till att 30-minutersregeln finns är för att så många som möjligt ska kunna använda cyklarna och det är därför cykelstationerna är utplacerade med högst 300 meters avstånd.
Karta över stationer.

Styr & Ställ erbjuder idag 1000 cyklar spridda över 65 stationer runt om i Göteborgs innerstad.

Stationerna är placerade i närheten av hållplatser, större promenadstråk, torg och andra knutpunkter, vilket underlättar och uppmuntrar till cykeltransporter som ett miljövänligt alternativ till övriga transportmedel.

Styr & Ställ är tillgängligt sju dagar i veckan, 24 timmar om dygnet och ger möjlighet att uppleva staden och många aktiviteter.

Lånecykelsystemet Styr & Ställ har funnits i Göteborg sedan augusti 2010 och det utökas successivt med allt fler stationer.

Under 2016 lånades 666 200 cyklar ut, vilket är ungefär på samma nivå som 2014.

  

Antalet sålda abonnemang följer utvecklingen för antalet resor. Under 2016 har dock försäljningen av tredagarsabonnemangen minskat och är nu tillbaka på samma nivå som 2014.

  

Det skickades ut en enkät till alla med säsongskort, där vissade det sig att 10 procent av de som använder Styr & Ställ gör det dagligen. 38 procent cyklar på lånecykeln några gånger i veckan och 37 procent gör det några gånger i månaden.

Källa: http://forlivochrorelse.se/wp-content/uploads/2017/02/TRU-2016.pdf, http://forlivochrorelse.se/styr-stall-ar-tillbaka/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar