26 apr. 2015

Strava Global Heatmap

Träningsappen Strava har samlar in data om var dess användare löper och cyklar. Detta har resulterat i en mycket detaljerad karta där man kan se populära rutter.

Strava Labs Global Heatmap är en karta som visar var Stravas användare har cyklat och löpt någon stans. Det ger en bra bild över var man cyklar mest.

Är du intresserad av att hitta nya cykelrutter så hoppa vidare på  någon av länkarna nedan och kolla in var andra i din närhet brukar cykla, man kan ju även se var man cyklar med mountainbike. Kartan har funnits i över ett år.

Strava Labs Global Heatmap

Inte helt oväntat så cyklas mest i våra större städer här i Sverige med sjön Vättern som ett undantag. Något som jag antar beror på att många cyklat Vätternrundan.

Strava Labs Global Heatmap

Det är inte mycket oväntat var man cyklar i Göteborg. Men man ser också att det cyklas mycket mountainbike på Änggården och vid Delsjön.

Strava Labs Global Heatmap

Träningsappen Strava har även samlar in data från Lördag den 20 Juli 2013. Vilket har resulterat i en detaljerad karta för att visa var man cyklade och löpte den dagen.

Så att man kan titta runt i hela världen, zomma in och se närmare vad som hände den dagen. Man kan ändra tiden över dagen med en markör i toppen.

Strava Saturday Heatmap

 Här en länk till Strava.

Du kan även donera data från appar som Strava, Runkeeper och Moves till Bikes vs Cars-appen som lanserades i samband med filmen. Det gör du på via Bike Data Projects hemsida.

Källa: road.cc, Strava Global Heatmap - Strava Labs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar