16 apr. 2015

2015 blir ett bra cykelår enligt landets cykelhandlare

Enligt tidningen Sportfack så tror hela 81 procent av landets cykelhandlare på en ökad försäljning och bara fyra procent på en minskning.

Det är en extremt positiv syn på en marknad där konkurrensen har ökat så markant i och med att sportkedjorna Stadium, Intersport, Team Sportia och XXL har satsat stort på cykel. Den måste grunda sig på ett ökat cykelintresse.

När man tittar på vilka sorts cyklar som handeln tror kommer att öka mest så är elcykeln i en klass för sig. Elcyklar sålde riktigt bra redan förra året men cykelhandlarna tror att det kommer att fullständigt explodera i år.

Hela 87 procent av landets cykelhandlare spår att de kommer att sälja fler elcyklar i år än förra året och 31 procent tror att försäljningen kommer att bli mycket bättre.

Även jag märker att de inlägg som blir mest besökta på min blogg handlar om elcyklar (Prislista på elcyklar), så jag tror att försäljningen av elcyklar kommer fullständigt explodera i år.

Enligt tidningen Sportfack så är det näst hetaste cykelsegmentet MTB, där 65 procent av handlarna tror på en ökning och sex procent tror på en minskning.

Även hybriderna går mot ett bra år där 61 procent spår en ökning och sex procent en minskning.

Citycyklar, racers och juniorcyklar visar på en svag tillväxt medan BMX fullkomligt rasar.

När landets cykelhandlare svarade på frågan om vilka deras tre viktigaste varumärken inom cykel är, så blev Crescent överlägsen segrare med nästan 50 procent fler röster än tvåan Scott. Trek och Monark är inte långt efter Scott men sedan är det ett hopp ner till femman Skeppshult och sedan ytterligare ett hopp ner till övriga.

  1. Crescent
  2. Scott
  3. Trek
  4. Monark
  5. Skeppshult
  6. Specialized
  7. Sjösala
  8. Nishiki
  9. Merida
  10. Batavus

Hela 32 olika märken angavs som viktigast för någon av butikerna. Många butiker verkar medvetet välja märken som inte alla andra har.

Källa: sportfack.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar