20 nov. 2014

Cycling Forum Europe är EU:s Cykelnätverk

Idag så samlades ledande europeiska beslutsfattare för att fira lanseringen av Cycling Forum Europe.

Cycling Forum Europe initierades av ECF och grundades av ledamöterna från en rad olika politiska partier.

Cycling Forum Europe är ett aktivt parlamentariskt nätverk av och för ledamöter som är gynnsam för utvecklingen av cykling. Alla berörda parter kommer att uppmanas att diskutera 2-4 gånger per år i offentlig roll i Europeiska unionen för att främja cykling för transport och fritid i och utanför Europa.

"Cykling är livet!" Det var budskapet i den nya EU-kommissionären för transport, Violeta Bulc, som gjorde en av sina första offentliga framträdanden i sin nya roll på en cykel.

Kommissionär Bulc tillade: "Aktiv rörlighet tillsammans med miljövänliga transporter och elbilar är en del av kommissionens vision för rena och hållbara städer jag ser en stor potential för mer cykling i stadsområden Kommunerna måste ha stöd på EU-nivå för att främja cykling."

Kommissionär Bulc cyklade till Europaparlamentet tillsammans med Michael Cramer, ordförande för TRAN-utskottet och Manfred Neun, ordförande i Europeiska Cykelfederationen.

Michael Cramer sa: "Cykelsektorn har visat förmåga. Nu är det dags för EU att visa ledarskap och ta dess utveckling till nästa nivå. Cykling kan möta de många utmaningar som Europa står inför under denna mandatperioden och därefter " Michael Cramer var värd för evenemanget och är en anhängare av cykling.

Manfred Neun, ECF president, hade ett starkt budskap att skicka ut idag: Cykling är redo att vara en del av lösningen för Europas största utmaningar. "Det finns inget bättre sätt att få en hållbar tillväxt än genom cykling. Vi har visat att den europeiska cykelekonomi är värd över € 200 miljarder per år och 650.000 arbetstillfällen, större än många medlemsländer. Dessa är gröna, hållbara jobb och de är inställda på att växa till över en miljon arbetstillfällen fram till 2020 ".

Samförstånd till förmån för cykling går utöver de politiska partierna, vilket illustreras av ledamöter som Georges Bach, Luxemburg (EPP), Claudia Tapardel (S & D), Dario Tamburrano (EFD), Igor Soltes (De gröna), Ivan Stefanec (EPP) och andra. 

Länkar: Cycling Forum Europ - Press Release, ecf - cycling forum europe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar