20 sep. 2013

Norconsult – Cykelvänligaste arbetsplatsen i Göteborg!

Lördagen den 14 september utsågs Norconsults kontor i Göteborg till den “cykelvänligaste arbetsplatsen” i HELA Göteborg av Göteborgs Stads Trafikkontor. Peter Apelgren var konferencier när priset delades ut av Trafikkontorets miljöchef Anders Roth i Nordstan i samband med ”Streetsmart”-veckan.

I konkurrens med hundratals andra företag tog man hem segern i trafikkontorets nya tävling Göteborgs “cykelvänligaste arbetsplats”. en tävling som var öppen för alla företag med minst tio anställda.

En enad jury utsåg Norconsult till vinnare med motiveringen:
”På kort tid har Norconsult genom starkt förändringsarbete engagerat hela personalen i cykelfrågan, bland annat genom att prioritera cykel i förhållande till bil. Norconsult är helt enkelt en privat arbetsgivare som visar vägen”.

Vad betyder denna utmärkelse för er?
– Det betyder självklart mycket, det är en väldigt fin utmärkelse och vi känner oss verkligen hedrade! Det är ju en bekräftelse på att de satsningar vi gör betyder något i ett större sammanhang. Att vi prioriterar rätt.

Vad betyder det för en arbetsplats, för stämning, kreativitet etc, att vara cykelvänlig?
– Detta erkännande är ju självklart en stor källa till uppmuntran och inspiration att fortsätta arbeta med denna typ av frågor. Det bygger självklart också en intern stolthet att arbeta på den cykelvänligaste arbetsplatsen i HELA Göteborg. Som en samhällsbyggare med helhetssyn är ju det fantastiskt stort och roligt och något som våra medarbetare verkligen ska känna sig stolta över. Det är ju våra medarbetare som driver dessa frågor och ställer kraven på oss som företag. I tillägg har vi en lyhörd ledningsgrupp som uppmuntrar dessa frågor och kreativiteten hos våra medarbetare. En väldigt bra kombination helt enkelt.

Vad har ni gjort under den här tiden för att bli Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats?
– Vi har arbetat med miljöanpassade resor på olika sätt och deltagit i många projekt tillsammans med Trafikkontoret under än längre tid, där cykel varit en central del. I tillägg har vi väldigt engagerade och miljömedvetna medarbetare som brinner för dessa frågor. Vi har flera medarbetare som cyklar till och från arbetet i ur och skur året om. Vi har en medarbetare som cyklar ända från Lerum till vårt kontor på Lindholmen varje dag. Eftersom vi vill uppmuntra detta gäller det att vi kan erbjuda dusch, skåp, cykelpump och en bra parkering med mera.

Vad är skillnaden på arbetsplatsen nu jämfört med i vintras?
– Vi ser inga jättestora skillnader egentligen, vi har gjort plats för fler cyklar i vårt garage och köpt in en elcykel som används flitigt av våra medarbetare till och från våra möten. Vi testar den nu och kommer förmodligen köpa in en till eftersom den är väldigt bokad. Allt det andra hade vi redan.

Hur kommer ni nu fortsätta att förbli cykelvänligast i Göteborg?
– Ibland kan man känna sig tröstlös och tänka att det vi gör inte har så stor betydelse i det stora hela men så känns det inte alls nu, nu är vi riktigt taggade!! Den här utmärkelsen har gett oss stor inspiration att fortsätta arbeta på precis samma sätt som vi gör idag. Vi kommer fortsätta kommunicera kring betydelsen av miljöanpassade och resfria möten och göra det lätt för våra medarbetare att följa våra policys och riktlinjer kring dessa frågor. Vi kommer fortsätta vara lyhörda och lyssna på våra medarbetares synpunkter och olika förbättringsförslag och vidta åtgärder där det behövs. Något som vi tittar på just nu är hur vi kan få ännu fler medarbetare att cykla i ur och skur – till och från möten – till och från jobbet, avslutar Katharina Jonsson.

Och grattis även till er andra som har deltagit. Bra jobbat! Här kan du se vilka nivåer som arbetsplatserna har uppnått. http://cykelvanlig.se/grattis-alla-vinnare/

Källa: mynewsdesk.com, vartgoteborg.se, http://cykelvanlig.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar