1 mars 2016

Nu rullar hyrcyklarna ut på stan igen

Den 1 mars rullar hyrcyklar ut på stan igen. Styr & Ställ är ett hyrcykelsystemet i Göteborg och nu går det bra att köpa ditt nya säsongkort. Är du befintlig kund så loggar du in på Mitt konto och är du ny cyklist så klickar du på knappen Hyr cykel.

 

Ett säsongskort kostar endast 75 kr och säsongen är ända till 31 december!

Ett 3-dagarskort kostar 10 kr och går att använda omedelbart och kan köpas vid en stationsterminal med ett bank- eller kreditkort.

Vill du låna en cykel längre än en halvtimme letar du upp en station, ställer tillbaka cykeln och efter två minuter så kan en ny cykel hämtas ut.
Om du däremot inte gör detta kostar den andra halvtimmen 10 kronor, den tredje kostar 20 kronor och därefter kostar det 40 kronor per halvtimme.
Skälet till att 30-minutersregeln finns är för att så många som möjligt ska kunna använda cyklarna och det är därför cykelstationerna är utplacerade med högst 300 meters avstånd.
Karta över stationer.

Styr & Ställ erbjuder idag 1000 cyklar spridda över 65 stationer runt om i Göteborgs innerstad.

Stationerna är placerade i närheten av hållplatser, större promenadstråk, torg och andra knutpunkter, vilket underlättar och uppmuntrar till cykeltransporter som ett miljövänligt alternativ till övriga transportmedel.

Styr & Ställ är tillgängligt sju dagar i veckan, 24 timmar om dygnet och ger möjlighet att uppleva staden och många aktiviteter.

Vill du i förväg se hur många cyklar eller lediga ställ som finns tillgängliga på en plats finns information i appen Cykelstaden.

Lånecykelsystemet Styr & Ställ har funnits i Göteborg sedan augusti 2010 och det utökas successivt med allt fler stationer.

Under 2015 lånades 727 000 cyklar ut, vilket är en ökning med 8 procent jämfört med 2014.

Under 2015 såldes totalt 29 200 abonnemang, varav 45 procent var säsongsabonnemang och 55 procent var tredagarsabonnemang.

Inför 2014 sänktes priset på säsongsabonnemang från 125 kronor till 75 kronor, vilket ledde till att andelen säsongsabonnemang ökade.

Totalt ökade antalet sålda abonnemang med 5 procent mellan 2014 och 2015. Ökningen gällde i stort sett bara tredagarsabonnemangen.

Källa: goteborg.se - Trafik- och resandeutveckling 2015, “Styr och ställ”, goteborg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar