18 aug. 2013

Fredrik Ericsson och Alexandra Engen vann CykelVasan 2013

Fredrik Ericsson, CK Cykelcity.se, vann CykelVasan 2013 och tog den första solosegern i loppets historia när han ensam passerade målportalen i Mora. En klunga på 11 cyklister höll länge ihop men mellan Eldris och målet gjorde Fredrik ett ryck och vann med 44 sek.

Den nuvarande världsettan Alexandra Engen, GHOST Factory Racing Team/Jönköpings CK, tog revansch efter sin andraplats 2009 och vann damklassen med knappt tio sekunders marginal.

I damklassen blev det en uppgörelse mellan Alexandra Engen och Heidi Sandstö där Alexandra gick segrande med 8 sek.

Fredrik Ericsson, CK Cykelcity.se, la av som heltidscyklist för en tid sen. Sedan började han igen, med ett mål – att vinna Cykelvasan. Och det gjorde han i år.

– Cykelvasan har varit det stora målet och en av de stora anledningarna till att jag började cykla igen, säger Fredrik Ericsson och fortsätter:

– Känns otroligt skönt. Lättnad och skön känsla att det gick vägen. Med tanke på att det varit målet ett drygt år nu.

I damklassen blev det en uppgörelse mellan Alexandra Engen och Heidi Sandstö där Alexandra gick segrande med 8 sek.

– Jag fick verkligen kämpa idag och det blev en riktig fight med Heidi. Jag värderar den här segern väldigt högt då CykelVasan är det största loppet i Sverige och en viktig kugge i att driva hela mountainbikesporten framåt, kommenterade Alexandra Engen efter loppet.

SVT Sport sänder ett sammandrag från CykelVasan. Sveriges största mountainbikelopp har växt och har i år rekordmånga anmälda – 12 000 förväntas komma till start.

I ett sammandrag får du allt det bästa från tävlingen, med start klockan 17:25 i SVTPlay på söndag. Varför sänder man en repris och ingen direktsändning?

Cykelvasan sänds i SVTPlay söndag 18 augusti mellan 17:25-17:55.
Repris i SVT2 & SVTPlay 12:30-13:00 måndag 19 augusti.

Källa: CykelVasan 2013, sverigesradio.se, radiosiljan.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar