16 juni 2013

Visualisering av antalet låsta hyrcyklar

Hur starkt slår hjärtat av cykling i Göteborg. Se själv hur mycket Styr & Ställ används på en realtid visualisering. Visualisering på hur Styr & Ställ används ser systemet genom att registrera när cyklarna är låsta.

Det finns 60 stationer och 1 000 cyklar spridda i centrum för att främja snabb åtkomst och optimal användning. Varje station har minst 20 cykelställ.

Om du vill växla till en ständigt uppdaterad bild av antalet cyklar som finns på varje dockningsstation, med Styr & Ställ uppgifter klickar du bara på knappen "live-version." Rutan som dyker upp ger också en graf över 24-timmars användning historia för att station. Notera att en station med en heldragen kontur på kartan är full. Kontrollpanelen listar också det totala antalet dockningsstationer, antalet stationer som är fulla och tomma.

Medan du ändå håller på, kan du kolla in på övriga världens cykelsystem också.

Visualisering skapades av Olivier O'Brien, en forskare och programutvecklare vid Centrum för avancerad Spacial analys, känd genom sin mer användarvänlig akronym CASA, vid University College London. Förutom sitt arbete på nya sätt till visuella rumsliga data, O'Brien bidrar till ett projekt kallat OpenStreetMap.

Källa: http://oliverobrien.co.uk/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar