18 juni 2013

Signalhorn för cykeln

Det händer att personer som går på cykelbanan inte hör ringklockan. Eller så har de inte noterat att de går på cykelbana och därmed inte tänker på att det en ringklocka som avser dem. Ibland är de bara helt enkelt inne i andra tankar eller diskussioner.

Ja, kanske är det dags att komplettera det stilla plingandet av våra cyklar med en uppdaterad variant av en ringklockan? vi skulle kunna utrusta våra cyklar med en tuta och höja cyklister förmågan att väcka uppmärksamhet. Själv har jag märkt att min plinga liksom inte riktigt får någon uppmärksamhet. Behöver du kanske skaffa dig ett signalhorn. Men vilken är bäst då?

Orp Smart Horn – 96 dB

Orp ser ut som en liten lampa som sitter på styret. Den har två lägen, det första ger en liten trudelutt, som en hälsning, och trycker du hårdare ger den ifrån sig ett oerhört aggressivt ljud som.

http://www.orpland.com/

 

The Loud Bicycle Horn – 112 dB

Loud Bicycle Horn låter precis som en biltuta. Tanken är att bilisterna skall reagera på biltutan innan de ens tittar upp. Dessa typer av reaktioner är kanske bra för att hålla cyklister säker. Bilister kommer nog att lära sig att bli mer medvetna om cyklister när man har tutat på dem.

Loud Bicycle Horn är utformad för att låta precis som en biltuta. Med både höga och låga toner är det ännu mer märkbart än högljudda som bara har en enda ton.

Tutan är enkel att installera men säkerhetsbultar som gör det svårt att avlägsna. Det uppladdningsbara litium-jon batteriet.

http://www.loudbicycle.com/

 

AirZound – Bike Horn – 115 dB

AirZound använder komprimerad luft som du kan pumpa in med din cykelpump (Schrader ventil - the big one). Du kan pumpa upp den till en rekommenderad 80-100 psi. sedan är det bara att trycka på knappen för att med 115 decibel skall tala om för omgivningen att du kommer. Och det finns en volymkontroll om du vill vara lite mer diskret. Såvida man missbrukar det bör du ha tillräckligt tryck för att hålla en rimlig tid mellan laddningarna. Den främsta fördelen med att använda tryckluft som detta är att man kan återanvända det.

AirZound kommer med en snabbkopplingsklämma så att du kan sätta på ditt cykelstyre enkelt. Du kan antingen lägga AirZoundflaskan i ett extra flaskhållare eller använd kardborrfäste.

Går att köpa på cyclecomponents.com

http://www.airzound.co.uk/

 

Hornit - 140 dB

Vid 140 decibel i Hornit är tillräckligt högt för att höras av förare av bilar, lastbilar, skåpbilar och bussar och fotgängare så det ger cyklisten större kontroll över deras säkerhet.

Den tvådelade tutan (huvudenhet och en trigger) är en mångsidig design och låter dig montera tutan på ett bekvämt läge på styret, samtidigt som du kan ta hänsyn till olika sätt att montera bromsar och reglage av växlar på olika cyklar.

http://www.thehornit.com/

2 kommentarer:

  1. jag har Loud Bicycle Horn, både den första stora och den lilla modellen. problemet med personer som går mitt i cykelbanan vet inte att de går på fel ställe därför reagerar de inte på andra ljud än just biltuta. jag älskar min tuta men de tar nästan ett år efter beställningen innan det kommer.

    SvaraRadera
  2. Finns nån uppdatering på detta? Tycker Hornit & Orp låter för skrilliga och AirZound är för bökig med luften (fått dåliga reviews för luften går ur etc). Loud gillar jag bäst, men den kostar ju MULTUM. Tack på förhand.

    SvaraRadera