8 feb. 2013

Cykelvänlig arbetsplats

För att uppmuntra att fler arbetsplatser gör det enklare för sina medarbetare att cykla till och från jobbet och i tjänsten har Göteborgs Stad trafikkontoret tagit fram utmärkelsen ”Cykelvänlig arbetsplats”. Utmärkelsen är öppen för alla arbetsplatser i Göteborg med minst tio medarbetare.

Trafikkontoret uppmuntra arbetsplatser att underlätta för sina cyklande medarbetare. Med utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats vill trafikkontoret öka cykelengagemanget hos företag och organisationer i Göteborg. Beroende på hur många kriterier arbetsplatsen uppfyller finns tre nivåer, från en till tre stjärnor. Utmärkelsen lanseras den 5 februari och arbetet med kriterierna pågår hos arbetsplatserna till och med augusti 2013.

- Kriterierna handlar bl.a. om bra möjligheter till dusch- och ombyte, säkra cykelparkeringar och ekonomiska incitament som bidrag till cykelreparation eller leasingcyklar, säger Sara Boije af Gennäs, projektledare på trafikkontoret.

I september 2013 får alla arbetsplatser som uppfyller kriterierna utmärkelsen ”Cykelvänlig arbetsplats” och belönas med ära och en fin emaljskylt till sin entré.

En jury, som består av representanter från näringslivet och Göteborgs Stad, kommer även att utse den arbetsplats som blir ”Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats” och lyfta fram denna i en helsidesannons i dagspress. Juryn kommer även att premiera ”Årets bästa cykelidé”.

På webbplatsen www.cykelvanlig.se kan du anmäla din arbetsplats. Där kan du även hitta tips och råd för ditt cykelarbete.

1 kommentar:

  1. Vilken rolig idé, hoppas de börjar med det här i Halmstad. Jag älskar att cykla. Sen tänkte jag fråga: Vet du om man får använda sitt friskvårdsbidrag till att köpa en cykel? Hade varit grymt!!

    SvaraRadera