23 apr. 2012

Cykla i Holland

Vad är det som är så speciellt med att cykla i Holland? Titta på följande filmer så du kanske förstår hur det blev som det är och hur det är att cykla i Holland.

How the Dutch got their cycle paths

Nederländerna är kända för sin goda cykelinfrastruktur. Hur kom det sig att nederländska folket fick detta nät av cykelvägar?

 

Cycling For Everyone

Filmen som lanserade The Dutch Cycling Embassy.

Amsterdam Loves Bikes!

 

What defines Dutch cycling?

Cykla är likadant över hela världen ... eller är det? Holländarna har vissa cykelvannor som är ganska enastående. Vad definierar dom holländska cyklisterna? En lättsam titt på cykla i Nederländerna.
Ett samhälle kommer endast att utveckla vanor som dessa när människor inte behöver oroa sig säkerhet. Cykling Holländarna är säkert på grund av den utmärkta cykelinfrastruktur landet har att erbjuda.

 

Junction design the Dutch - cycle friendly – way

De holländska bygger cykelvägar rätt på sina korsningar. Så de måste ha bredare gator, eller hur? Fel! Denna video visar hur det görs, behövs inget extra utrymme.

2 kommentarer:

  1. Intressanta filmer du lagt upp! Längtar till Juni då jag åker dit med min fällcykel!

    SvaraRadera
  2. David du får ha det så trevligt i Holland och ta mängder av bilder. Lägg upp de på din blogg, så kanske du kan påverka någon politiker och trafikplanerare.

    SvaraRadera