22 sep. 2015

Göteborgs mest cykelvänliga arbetsplatser 2015

Till Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats 2015 utsågs Sweco, med motiveringen:
”För att de i samklang med företagets arbete för hållbar utveckling prioriterade cyklister framför bilister när de flyttade till nya lokaler.”

Teknikkonsultföretaget Sweco, som i samband med en flytt av hela kontoret passade på att underlätta för medarbetarna att kunna göra medvetna och hållbara val i sin vardag.

Efter en resevaneundersökning bland medarbetarna, så tog man helt enkelt bort bilparkeringar i källaren och gjorde om dem till cykelparkeringar, vilket ligger helt i linje med teknikkonsultföretagets övriga engagemang för att bidra till en hållbar utveckling i samhället.

Utmärkelsen för Årets bästa cykelidé 2015 gick till Kvinnofolkhögskolan.
Motivering: “För deras idé och initiativ till att erbjuda cykelkurser för deltagare som, av olika anledning, inte haft möjlighet att lära sig att cykla tidigare i livet. På så vis ges fler tillfälle att uppleva cykelns möjligheter och friheter.”

Årets Rookie 2015 blev Ica Maxi Angered.
Motivering: “För deras entusiasm och målsättning att ständigt bli fler cyklister som cyklar till och från arbetet samt deltar i tävlingar. Ica Maxi Angered visar på ett utomordentligt sätt hur cyklingen kan skapa gemenskap på arbetsplatsen.”

Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats 2015

1. Sweco
2. Gryaab AB
3. White Arkitekter AB

Årets Rookie 2015

1. ICA Maxi Angered
2. Konsument- och medborgarservice
3. Försäkrings AB Göta Lejon

Bästa Cykelidé 2015
1. Kvinnofolkhögskolan
2. COWI
3. Miljöförvaltningen Göteborgs stad

Det här är tredje året som trafikkontoret i Göteborgs Stad uppmuntrar arbetsplatser att göra det enklare för sina medarbetare att cykla till och från jobbet. Utmärkelsen är öppen för alla arbetsplatser i Göteborg med minst tio medarbetare.

Nästa omgång av Cykelvänlig arbetsplats drar redan igång nu och anmälan sker via cykelvanlig.se.

Källa: cykelvanlig.se, forlivochrorelse.se, vartgoteborg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar