2 okt. 2012

John Pucher - Cycling for Everyone

Det är ett långt seminarium från 2008 med John Pucher vid Simon Fraser University i Vancouver, Kanada. Men han berättar om många olika lösningar och hur man skall få fler att cykla.

Nu är det ingen hemlighet att segregerad cykel infrastruktur är det enda vägen framåt för städer som vill öka sin cykelkultur och dagliga andel resor med cykel. 

John Pucher summerar allt i en underhållande, informativ och inspirerande video. Han belyser erfarenheterna av många europeiska städer.

Cycling for Everyone: Lessons for Vancouver from the Netherlands, Denmark, and Germany

John Pucher, är professor i planering och allmän ordning, Rutgers University

Under de senaste tolv åren har Pucher forskning inriktad på promenader och cykling. Hans internationella jämförande analys har inkluderat Australien, Kanada, USA, Tyskland, Nederländerna, Danmark och flera andra europeiska länder. Det främsta målet är att avgöra vad amerikanska, kanadensiska och australiska städer kan lära av varandra och från europeiska städer för att förbättra säkerheten, bekvämlighet och genomförbarhet av dessa icke-motoriserade transportsätt.

Pucher har allt mer intresserade av folkhälsan konsekvenserna av stadstrafiken. Framför allt har han betonat behovet för amerikanerna att öka sin vandring och cykling för daglig transport som det bästa sättet att säkerställa tillräckliga nivåer av fysisk träning och öka den allmänna folkhälsan.

- His homepage at Rutgers with links to his publications.

1 kommentar:

  1. Hej Cykelpendlare, vad har du för mail? du kan maila mig på lastcykel@gmail.com
    Mvh Jon

    SvaraRadera