17 okt. 2018

Monark Exercise och Crescent börjar göra nya lastcyklar

Bådde Monark Exercise och Crescent ingår i Cycleurope, men Monark Exercise tillverkas i Vansbro och Crescent tillverkas i Varberg.

Varumärket Monark Exercise har funnits i över ett sekel och idag har vi tre affärsområden, Monark cargo, Monark sport & medical, och Monark originalservice. Nu har Monark cargo börjat göra sin nästa generation av lastcyklar.

Monark LOAD 3.0 är en klassisk trehjulig lådcykel med elektrisk hjälpmotor och 8 växlar. Ramen är byggd i Hi tension stål och mekaniska skivbromsar fram och bak. Den är även byggd med tre 20” tums hjulen med 3 tums fatbike däck.

Den finns att beställa i både klassisk Monarksvart och som på bilden, orange. Monark LOAD 3.0. Skall finnas med olika typer av låda, Inredning typ för barn. Är tänkt att finnas handeln from mars 2019.

Bilden, orange. Monark LOAD 3.0.

Bilden, klassisk Monarksvart. Monark LOAD 3.0.

Monark Load 2.0 är en klassisk 2-hjulig cargocykel, den bygger på samma idé som en orginal Monark Long John, lastutrymmet är lågt placerat fram vilket ger en låg tyngdpunkt och en bra balans. Med en elmotor från Bafang och 8 växlar från Shimano acera. Kontakta Monark Exercise för mer information och order.

Bilden, klassisk Monarksvart. Monark LOAD 2.0.

Truck är en av Monark Exercise riktiga klassiker. Redan på 1930-talet producerade de denna modell av ”sjascykel” med hjälpmotor.

Dagens cykel har moderniserats och finns nu även utrustad med elmotor, 3 eller 7 växlad. Detta är en cykel med möjligheten att tydligt skylta med egna logotypen eller budskap på båda sidorna. Låda privat och ingår ej. Kontakta Monark Exercise för mer information och order.

Bilden, klassisk Monarksvart. Monark Truck med elmotor.

År 1908 tillverkades den första helsvenska Crescentcykeln och nu börjar även Crescent att bygga lastcyklar.

Den nya lastcykeln Crescent Max påminer mycket om den danska Bullit. Max kommar kunna lasta upp till 100 kilo. 

Max kommer att förses med Shimanos system med E8000-motor. Crescent Max kommer också att få 9- utanpåliggande växlar av typen Shimano Alivio och skivbromsar.

Crescent Max börjar säljas först till sommaren 2019 och priset är rekommenderat till 34 995 kr.

Bilden, Crescent Max

Källa: monarkexercise.se, nacka.se, elcykelfabriken.se, jibo.se, alltomelcyklar.nu, staffanstorpscykel.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar