6 apr. 2018

”Cykelvänlig arbetsplats” sprider sig till fler kommuner

År 2012 startade Göteborgs stad den årliga tävlingen "Cykelvänlig arbetsplats".

Fyra år senare så hade tävlingen, som är gratis och öppen för alla företag och organisationer, spritt sig till flera kommuner på västkusten i Västra Götalandsregionens "Cykelvänlig arbetsplats". Och nu har även Region Gävleborg, Södermanlands län, Örebroregionen, Uppsala kommun, Växjö kommun, Sundsvall kommun, Nacka kommun, Lunds Kommun och Helsingborg Kommun hakat på trenden.

Konceptet och utmärkelsen ”Cykelvänlig arbetsplats” skapades för att uppmuntra arbetsplatser att göra det lätt för medarbetarna att ta cykeln till jobbet.

För att bli en Cykelvänlig arbetsplats ska vissa kriterier uppfyllas. Det kan handla om att det finns cykelparkering, utrymme för ombyte och dusch, tillgång till cykel i tjänsten o.s.v. Beroende på hur många kriterier arbetsplatsen uppfyller finns tre nivåer, från en till tre stjärnor. Att delta är kostnadsfritt för arbetsplatserna.

En jury utser också årets cykelvänligaste arbetsplats. Alla som uppfyller kriterierna på den nivå man valt får utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats tillsammans med ett diplom.

Källa: Göteborgs stad, Västra Götalandsregionens, Region Gävleborg, Södermanlands län, Örebroregionen, Uppsala kommun, Växjö kommun, Sundsvall kommun, Nacka kommun, Lunds Kommun och Helsingborg Kommun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar