13 mars 2018

Husqvarna och Pexco lanserar Husqvarna Bicycles

Det är över 50 år sedan som Husqvarna slutade tillverka cyklar i fabriken i Huskvarna. Men nu har Husqvarna ingått ett partnerskap med tyska Susanne, Felix Puello och bolaget Pexco för att lansera Husqvarna Bicycles.

Partnerskapet med Pexco innebär en varumärkeslicens som ger företaget rätt att designa, utveckla och distribuera elcyklar under varumärket Husqvarna Bicycles.

Mountain Cross 7

Under varumärket Husqvarna Bicycles så kommer man producera elcykelmodeler som Mountain Cross, Light Cross, Tourer, City.

Pexco (Puello eMobility Crossover Company) är ett nytt elcykelmärke skapat av Susanne, Felix Puello och KTM Industries AG. Familjen Puello äger 50.1 % av Pexco och KTM Industries AG äger 49.9 %.

KTM Industries AG äger ju även Husqvarna Motorbicycles, vilket kanske inte gör det så konstigt att Pexco ingår ett partnerskap med Husqvarna.

Susanne Puello har varit chef på Winora och Felix Puello är mest känd för att skapat märket Haibike när han jobbade för Winora.

Försäljningen av elcyklarna har redan startat i Tyskland, Österrike och Schweiz men senare under året väntas även en stor lansering i Sverige.

Pexco kommer även lansera Raymon och R2R.

Länkar:

https://www.husqvarna-bicycles.com/en-INT

https://www.facebook.com/Husqvarna.Bicycles/

https://www.instagram.com/husqvarna.bicycles/

https://www.pexco-bikes.com/

https://www.facebook.com/pexcobikes/

Källa: jp.se, elektrobike, emtb news, bike-eu, sportaktiv, Husqvarna group, vafinans.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar