25 apr. 2016

Svenska cykelmässan i Göteborg 2017

Cykelbranschen lanserar nu tillsammans med mässarrangören Bra mässor att det skall bli en Svenska cykelmässan. Starten blir 3-5 mars 2017 på Svenska mässan i Göteborg .

Den Svenska cykelmässan skall innhålla de vassaste karboncyklarna med elväxel och marknadens tuffaste Mountainbikes till elcyklar och standardcyklar för både barn och vuxna. Förutom alla cyklar skall det även finnas ett stort utbud av cykelkläder, cykeltillbehör och en mängd andra cykelaccessoarer.

Förutom tre fullmatade mässdagar så kommer man även kunna ta del av inspirerande seminarier, prova-på, uppvisningar, debatter och presentationer om allt från tävlingscykling till exotiska cykeläventyr på Stora Scenen.

Svenska Cykelmässan är Sveriges nya årliga mässa där alla former av cykling kan mötas och där cyklingen manifesteras under en hel vecka i Göteborg.

Sveriges Cykelriksdag

Under mässdagarna kommer det även bli premiär för “Sveriges Cykelriksdag” där det skall diskuteras cykelpolitik med representanter från riksdag, regioner och kommuner.

Det finns idag konferenser som samlar politiker och trafikplanerare men inget forum där cyklister kan vara med i samtalet. Med Sveriges Cykelriksdag vill man skapa en plattform och ett forum där politiker, planerare, forskare, tillverkare och engagerade cyklister kan mötas och driva arbetet för cykeln framåt. Sveriges Cykelriksdag kommer att arrangeras av Svensk Cykling.

Källa: cykelmassan.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar