11 apr. 2016

Boken: Cykla! - Två hjul som förändrar världen

Journalisterna, Lina E. Johansson och Maja Lagercrantz fick först i uppdraget att göra fyra radioprogram om cykling. Programmet fick heta “Cykla i P1“. Två år senare hade de sänt ytterligare en serie på fyra avsnitt.

Men nu har Journalisterna Maja Lagercrantz och Lina E. Johansson även skrivit en bok där de tar ett brett grepp om fenomenet cykling.

Boken sätter perspektiv på att städer som New York, Amsterdam och Köpenhamn har utökat sin plats för cykelinfrastruktur.

Amsterdam och Köpenhamn invaderas av stadsplanerare som vill kopiera framgångsreceptet och få invånarna att börja cykla.

I boken ser man cykeln ur perspektiv som samhällsekonomi, miljö, social samvaro, vilket trafikslag är effektivast och folkhälsan så borde man naturligtvis satsa mer på cykelinfrastruktur.

Boken tar även upp hur stillasittande kan ta fler liv än rökning, jorden hotas av klimatförändringar och städernas trängsel är akut blir cykeln en del av lösningen.

De träffar stadsplanerare, forskare och vanliga cyklister, deltar i manifestationer och hittar internationella förebilder och skräckexempel.

Jag tycker att cykelboken ser på cykeln från många håll. Och den fördjupar sig i visa frågor när det behövs för att visa att cykeln är segrare utan att kännas inkorrekt.

Cykla! : Två hjul som förändrar världen är en mycket bra bok.

Här kan du köpa Boken: Cykla! - Två hjul som förändrar världen

Adlibris: Cykla! - Två hjul som förändrar världen

FS Butiken: Cykla! - Två hjul som förändrar världen

ginza.se: Cykla! - Två Hjul Som Förändrar Världen

plusbok.se: Cykla! - Två hjul som förändrar världen

ordochbok.se: Cykla! - Två hjul som förändrar världen

Ordfrontforlag.se: Cykla! - Två hjul som förändrar världen

Facebook: Cykla - Två hjul som förändrar världen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar