19 sep. 2012

Cykeldemonstration i Göteborg

För tredje året i rad samlas Göteborgs enade miljörörelse för att demonstrera för en bättre klimatpolitik. Och precis som tidigare år sker demonstrationen på cykel. Parollerna för i år är:

Göteborg måste ta sitt klimatansvar

  • Bygg ut kollektivtrafiken – inte bilismen
  • Bilfria centrum
  • Stadsplanering för minskat transportbehov
  • Låt oss resa hållbart

Lördagen den 22 september 2012 är det den årliga internationella bilfria dagen, och ingen dag kan väl passa bättre för att anordna en ny demonstration.

12.00 stängs Östra Hamngatan av för biltrafik och vi cyklar för en klimatanpassad kommunalpolitik. Kollektivtrafiken däremot, den demonstrerar vi ju för, så den släpper vi snällt fram utan hinder.

  • 12.00–13.00 – Cykeldemonstration, samling i Bältesspännarparken
  • 13.00 – Tal av stadsarkitekt Björn Siesjö i Bältesspännarparken.

Det är en styrka att demonstrationen har lyckats samla i stort sett hela miljörörelsen i Göteborg till en gemensam aktion. Klimatfrågan kommer att växa och med den även intresset för att delta i gemensamma manifestationer.

Två demonstrationer har skapat erfarenheter; demonstrationsvägen krymper (se nedan) och vi cyklar bara mellan Bältesspännarparken och Brunnsparken. I demonstrationståget kommer bandet Halkan Balkan att spela och på scenen i Bältesspännarparken kommer Hannah Tolf Band att spela.

Demonstrationsvägen 2012. Demonstrationen startar i Bältespännarparken.

Facebookeventet

Facebook

Twitter: #cykeldemogbg

Läs mer på www.cykeldemonstrationen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar