9 okt. 2013

Trafikkontoret var ute och cyklade i Göteborg

På tisdag eftermiddag så fick tjänstemännen själva känna på hur Göteborg är som cykelstad och det är både vana och ovana cyklister som trampar iväg.

Hittills har en tredjedel av de anställda rullat runt i Göteborg, cirka 50 personer, och till våren är det de andra kollegornas tur.

– Alla som jobbar på Trafikkontoret berörs av cykelfrågor. Vi vill att alla ska uppleva hur det är att cykla i jakten på den goda och attraktiva cykelstaden, säger Malin Månsson, cykelplanerare.

Guider är medlemmar Komet Club Rouleur som gett deltagarna instruktioner om att känna efter var det känns otryggt, var det är svårt att följa trafikreglerna och om det är något som överraskar.

På Linnégatan blir det dock lite knivigt när gruppen ska ta sig till Prinsgatan. Här kör vi mot enkelriktat, det går helt enkelt inte att ta sig dit på annat sätt. Å andra sidan är vi duktiga och leder cyklarna över övergångsställen, precis som man ska. Och försöker att komma ihåg att ge tecken.

Johan Hector cyklar alltid, året och är en av arrangörerna. För honom är andra cyklister ett större problem än den fysiska miljön.

– Folk kan helt enkelt inte trafikreglerna, säger han.

I våras blev det tillåtet att cykla mot enkelriktat på vissa gator i Göteborg. Det har inte uppskattats av alla eftersom alla bilister inte känner till att det är tillåtet.

En av tjänstemännen som cyklade var Eva Jansson. Hon tyckte att cykelturen var nyttig eftersom hon bor i Mölnlycke och aldrig cyklar i Göteborg.

– Det som märktes tydligt är att staden inte är dimensionerad när det är så många som cyklar samtidigt. Men jag blev överraskad hur väl både cyklister och gångtrafikanter skötte sig i trafiken, tycker hon.

Källa: gp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar