25 feb. 2014

Dags för 2014 års omgång av Cykelvänlig arbetsplats!

För att uppmuntra att fler arbetsplatser gör det enklare för sina medarbetare att cykla till och från jobbet och i tjänsten har Göteborgs Stad trafikkontoret tagit fram utmärkelsen ”Cykelvänlig arbetsplats”. Utmärkelsen är öppen för alla arbetsplatser i Göteborg med minst tio medarbetare.

Trafikkontoret uppmuntra arbetsplatser att underlätta för sina cyklande medarbetare. Med utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats vill trafikkontoret öka cykelengagemanget hos företag och organisationer i Göteborg. Beroende på hur många kriterier arbetsplatsen uppfyller finns tre nivåer, från en till tre stjärnor.

Kriterierna handlar bl.a. om bra möjligheter till dusch- och ombyte, säkra cykelparkeringar och ekonomiska incitament som bidrag till cykelreparation eller leasingcyklar.

Trafikkontoret hoppas naturligtvis att ni vill vara med i år också och behålla era stjärnor eller till och med lägga beslag på ytterligare en eller två. Det är enkelt att var med, ni behöver bara fortsätta där ni var och eventuellt uppdatera era uppgifter.

I år har de även instiftat ett nytt pris: Årets rookie. Vinnaren utses bland de arbetsplatser som är med för första gången.

En jury, som består av representanter från näringslivet och Göteborgs Stad, kommer även att utse den arbetsplats som blir ”Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats” och lyfta fram denna i en helsidesannons i dagspress. Juryn kommer även att premiera ”Årets bästa cykelidé” och i år har de även instiftat ett nytt pris “Årets rookie“.

På webbplatsen www.cykelvanlig.se kan du anmäla din arbetsplats. Där kan du även hitta tips och råd för ditt cykelarbete.

Källa: cykelvanlig.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar